ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Σχέδιο Γοργοπόταμος» η ονομασία της επίθεσης που ετοίμαζε ο Ξηρός

«Σχέδιο Γοργοπόταμος» η ονομασία της επίθεσης που ετοίμαζε ο Ξηρός

Νέα στοιχεία, τόσο για τη δράση του Χριστόδουλου Ξηρού, όσο και για τους συνεργούς του φαίνεται πως έχει η Αστυνομία στα χέρια της, δύο ημέρες μετά τη σύλληψη του τρομοκράτη της «17η Νοέμβρη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού που ετοίμαζε ο Ξηρός και η ομάδα του έφερε την κωδική ονομασία «σχέδιο Γοργοπόταμος». Σύμφωνα με αυτό, ο Χριστόδουλος Ξηρός την Κυριακή 4 Ιανουαρίου, αφού βέβαια είχε πάει καλά η πρόβα της επίθεσης την προηγούμενη ημέρα, σχεδίαζε μαζί με τουλάχιστον έξι συνεργούς του, ένα από τα πιο αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα μας.

Ήταν αποφασισμένος λένε οι αστυνομικοί, ακόμη και να σκοτώσει αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους προκειμένου να απελευθερώσει από τον Κορυδαλλό τα προφυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς». Σύμφωνα με τα σχεδιαγράμματα και τις σημειώσεις που βρέθηκαν μαζί με το οπλοστάσιο στο σπίτι - γιάφκα στην Ανάβυσσο, ο δολοφόνος της «17 Νοέμβρη» και ασύλληπτοι «Πυρήνες» θα πάρκαραν ένα κλεμμένο φορτηγάκι - παγιδευμένο με βόμβα «μαμούθ» έξω από την πρώτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Στο φορτηγάκι θα είχαν βάλει 100 κιλά εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ANFO, αλλά και σακιά με άμμο για να κατευθύνουν το ωστικό κύμα προς τον μαντρότοιχο των φυλακών. Για το σχέδιο απόδρασης ήταν ενήμεροι οι κρατούμενοι κι έτσι από την έκρηξη μεγάλης ισχύος θα γκρεμιζόταν ο μαντρότοιχος των φυλακών και οι «Πυρήνες» θα έτρεχαν να αποδράσουν. Συνεργοί του Ξηρού θα τους περίμεναν σε δύο βαν, στο ένα θα έμπαιναν οι δραπέτες και στο άλλο θα βρισκόταν ο τρομοκράτης της «17 Νοέμβρη» με πέντε συνεργούς του. Μόλις, οι αστυνομικοί και η εξωτερική φρουρά θα κυνηγούσε τους δραπέτες, ο Ξηρός και οι υπόλοιποι από την ομάδα υποστήριξης θα έβγαιναν έξω και θα τους έριχναν εν ψυχρώ με ρουκετοβόλο αλλά και καλάσνικοφ.

Βρέθηκε Laptop στη γιάφκα

Την ίδια στιγμή νέα ευρήματα έρχονται στο φως κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας στη γιάφκα του Ξηρού, στην Ανάβυσσο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα Laptop, το οποίο αναμένεται να σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.