ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Καθαρά τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στη γιάφκα

Καθαρά τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στη γιάφκα

«Καθαρά» είναι τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στη γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού, όπως έδειξε η βαλλιστική εξέταση που διενεργήθηκε με εντολή της αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb τα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Την ώρα που ο Χριστόδουλος Ξηρός βρίσκεται στον Ανακριτή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την απόδρασή του και τα όσα ακολούθησαν εδώ και ένα χρόνο που ήταν καταζητούμενος, τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης έδειξαν πως τα οκτώ καλάσνικοφ που βρέθηκαν μαζί με άλλα όπλα στη γιάφκα της Αναβύσσου, δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε παλιότερες επιθέσεις ή τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός αυτή την ώρα βρίσκεται ενώπιον του 11ου Τακτικού Ανακριτή, προκειμένου να δώσει τυπική απολογία. Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο Ξηρός δεν σκοπεύει να δώσει ουσιαστική απολογία για όσα του καταλογίζονται, διότι όπως υποστηρίζει "δεν έχουν δικαιοδοσία να του ζητήσουν το λόγο όσοι υπηρετούν τους μηχανισμούς κατοχής".

Το μεγάλο «στοίχημα» της αστυνομίας πλέον, είναι να μπορέσει να αποκαλύψει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού, αφού στην Ανάβυσσο εκτός από τα καλάσνικοφ βρέθηκαν και εκρηκτικές ύλες αλλά και ρουκετοβόλο τύπου RPG.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο Εισαγγελείς που μελετούν τη δικογραφία που σχηματίστηκε για τον οπλισμό που κατείχε ο επί ένα χρόνο καταζητούμενος Χριστόδουλος Ξηρός, άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος του για κατηγορίες που αφορούν συγκρότηση και διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης , άγνωστης προς το παρόν και με άγνωστα μέλη αλλά και για διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του βαρυποινίτη αφορά τις εξής κατηγορίες:

- Διεύθυνση άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη, η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό τη χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο.

- Παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων πυρομαχικών και άλλων.

- Παράνομη κατοχή διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων.

- Πλαστογραφία.

- Παραβίαση περιοριστικών όρων.

- Παράνομη οπλοφορία.

Ποινική δίωξη, επίσης, για υπόθαλψη εγκληματία, ασκήθηκε χθες και κατά τριών αγνώστων προσώπων, που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο.

Σχετικές ειδήσεις