ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μπαράζ επιθέσεων ετοίμαζε ο Ξηρός; (pics)

Μπαράζ επιθέσεων ετοίμαζε ο Ξηρός; (pics)

Μέρος ενός ευρύτερου πλάνου για μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων φαίνεται πως συνιστούσε η σχεδιαζόμενη ανατίναξη της πρώτης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού από τον Χριστόδουλο Ξηρό και τους συνεργούς του, όπως μαρτυρούν τα δεκάδες κιλά εκρηκτικής ύλης που εντοπίστηκαν στη γιάφκα του Λουτρακίου.

Οι Αρχές διεξάγουν έρευνες και για πιθανή τρίτη γιάφκα, ενώ εστιάζουν στις προσπάθειες σύλληψης της 22χρονης Αγγελικής, η οποία φέρεται να ήταν το «δεξί χέρι» του Ξηρού και να είχε επαφές με τους «Πυρήνες» μέσω των οποίων γνώρισε τον τρομοκράτη.

Νέο υλικό με την Αγγελική του Ξηρού μελετά η Αντιτρομοκρατική

Οπτικό υλικό στο οποίο φαίνονται καθημερινές κινήσεις της Αγγελικής, όπως τα μέρη στα οποία ψώνιζε, έχει σύμφωνα με πληροφορίες στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική.

Στο οπτικό υλικό, το οποίο έχει βάλει στο «μικροσκόπιο», φαίνεται να απεικονίζεται η Αγγελική, ενώ ενδέχεται να αντληθούν από αυτό και άλλες πληροφορίες, όπως τα στοιχεία του αυτοκινήτου της.

loutraki

Την ίδια στιγμή, «φύλλο και φτερό» έχει κάνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την δεύτερη γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού στο Λουτράκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ποσότητες των εκρηκτικών υλικών που έχουν εντοπιστεί είναι μεγάλες, καθώς πέρα από τα σακιά με τη νιτρική αμμωνία έχουν εντοπιστεί και τάπερ με εκρηκτική ύλη, καθώς και μπουκαλάκια που περιέχουν άγνωστη μέχρι στιγμής ουσία.

van

Στο μεταξύ, το τζιπ και το βαν που βρέθηκαν στην αυλή του σπιτιού-γιάφκα του Ξηρού στην περιοχή Περαχώρα στο Λουτράκι και διαπιστώθηκε ότι είχαν κλαπεί από την Αθήνα μεταφέρθηκαν με γερανό στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Το βαν ήταν ντυμένο εσωτερικά με μεμβράνη και γι' αυτό οι Αρχές πιστεύουν ότι αυτό ήταν το όχημα που θα παγίδευε με εκρηκτικά ο Ξηρός και οι συνεργοί του στο χτύπημα που ετοίμαζαν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πυροτεχνουργοί και αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ερεύνησαν εξονυχιστικά όλους τους χώρους του σπιτιού, σε αναζήτηση και άλλων ευρημάτων, μεταξύ των οποίων αποτυπώματα και DNA.

Γνωστός αιρετός ο πατέρας της

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πατέρας της Αγγελικής, κατείχε παλαιότερα και αξίωμα στην τοπική αυτοδιοίκηση και είναι αρκετά γνωστός στην τοπική κοινότητα του Αιγίου.

Μυστήριο με τη γυναίκα από την Ικαρία

Μια γυναίκα από την Ικαρία φαίνεται να έχει διαδραματίσει ρόλο στη σύνδεση του Χριστόδουλου Ξηρού με την 22χρονη φοιτήτρια. Η αντιτρομοκρατική αναζητά το «σύνδεσμο» από την Ικαρία, ώστε να αποκρυπτογραφήσει το ρόλο της Αγγελικής.

Έρευνες για τρίτη γιάφκα

Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική αναζητά ενδεχόμενο τρίτο κρυσφήγετο ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έχει απλώσει ένα μεγάλο δίχτυ ερευνών στην Αττική αλλά και στην περιφέρεια για να εντοπίσει τους ασύλληπτους "Πυρήνες της φωτιάς" που αποτελούσαν το δίκτυο υποστήριξης του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά την ομάδα κρούσης στο αιματηρό χτύπημα που ετοίμαζαν στις φυλακές Κορυδαλλού για την απελευθέρωση των προφυλακισμένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σχετικές ειδήσεις