ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αγόρασε φωτογραφικό εξοπλισμό με πλαστές αποδείξεις web-banking

Αγόρασε φωτογραφικό εξοπλισμό με πλαστές αποδείξεις web-banking

Απάτη σε βάρος καταστήματος με φωτογραφικά είδη αλλά και σε βάρος Τράπεζας, έκανε ένας 42χρονος.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από καταγγελία που έγινε εις βάρος του 42χρονου.

Ο δράστης είχε προβεί σε αγορά φωτογραφικών ειδών μεγάλης χρηματικής αξίας από κατάστημα, προσκομίζοντας αλλοιωμένα αποδεικτικά συναλλαγών μεταφοράς.

Στα αποδεικτικά αυτά φαινόταν ότι είχε πραγματοποιηθεί, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας web-banking τραπεζικού Ιδρύματος, η μεταφορά του συγκεκριμένου ποσού, από τον τραπεζικό λογαριασμό του δράστη προς τον τραπεζικό λογαριασμό του εμπόρου των φωτογραφικών ειδών.

Για να ενισχύσει την απάτη μάλιστα, είχε προσκομίσει στο κατάστημα δύο αλλοιωμένα γραπτά μηνύματα κινητού τηλεφώνου (SMS), τα οποία φαίνονταν ότι είχαν αποσταλεί από το τραπεζικό Ίδρυμα.

Ωστόσο, από την έρευνα που έγινε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια της οποίας προέκυψε ότι οι συναλλαγές μεταφοράς του ποσού που αντιστοιχούσε στην αξία των προϊόντων ουδέποτε εκτελέστηκαν, λόγω ανεπαρκούς υπολοίπου στο λογαριασμό χρέωσης του 42χρονου.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 42χρονος είχε παραποιήσει το αποδεικτικό μεταφοράς των χρημάτων, ώστε να αναγράφεται ψευδώς ότι είχε πραγματοποιηθεί δέσμευση του μεταφερόμενου ποσού, με αποτέλεσμα να παραπλανηθεί ο έμπορος των φωτογραφικών ειδών και να του παραδώσει τον εξοπλισμό.

Άλλαζε συνεχώς σπίτια

Προχθές (10/1/2015) κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, όπου εντοπίστηκε ο δράστης και έγινε έρευνα στο σπίτι του.

Από την έρευνα εξακριβώθηκε η παράνομη δραστηριότητά του, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ, καθώς και τα φωτογραφικά είδη, τα οποία είχαν με τα πλαστά παραστατικά.

Ο 42χρονος είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν κατ’ επανάληψη για απάτες, ενώ άλλαζε συχνά κατοικίες διαμονής προκειμένου να είναι δυσχερέστερος ο εντοπισμός του από τις Αρχές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ παράλληλα ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Σχετικές ειδήσεις