ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σε εξέλιξη έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε Κολωνό και Γλυφάδα

Σε εξέλιξη έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε Κολωνό και Γλυφάδα

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αντιτρομοκρατικής ύστερα από την σύλληψη δύο ατόμων (έναν 37χρονο Αλβανό και έναν 54χρονο Έλληνα) που φέρονται να είναι συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού - Έρευνες στις κατοικίες των συλληφθέντων και στο πατρικό του Έλληνα – Προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή (16/1/2015).

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιούν έρευνες σε περιοχές της Αττικής όπου βρίσκονται τα σπίτια των δύο συλληφθέντων. Συγκεκριμένα το σπίτι του Αλβανού βρίσκεται στον Κολωνό και το σπίτι του Έλληνα που είναι απότακτος αστυνομικός βρίσκεται στην Γλυφάδα. Παράλληλα πραγματοποιείται και έρευνα στο χωριό Χοτάσια στην Μάνη όπου βρίσκεται το πατρικό σπίτι του 54χρονου απότακτου αστυνομικού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 37χρονος Αλβανός νοίκιασε το σπίτι στην Ανάβυσσο κατ΄εντολή των Πυρήνων της Φωτιάς και χρησιμοποιώντας το αληθινό του όνομα. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, το συγκεκριμένο σπίτι εθεάθησαν να επισκέπτονται στο παρελθόν ο Χριστόδουλος Ξηρός και η σύντροφός του, Αγγελική. Επίσης, η γιάφκα στην Ανάβυσσο ήταν «ντυμένη» με προστατευτικά πανιά (καμουφλάζ) έτσι ώστε να μην γίνονται αντιληπτές οι κινήσεις του Χριστόδουλου Ξηρού και των συνεργών του από τυχόν περαστικούς.

Οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τις έρευνες στο χωριό Χοτάσια που εντοπίζεται το πατρικό του 54χρονου απότακτου αστυνομικού ερευνούν πηγάδια παραγωγής αλατιού για τυχόν νέα ευρήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο απότακτος αστυνομικός στην κατάθεση του που έδωσε στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής αρνείται όλες τις κατηγορίες. Παράλληλα ο Αλβανός συλληφθείς ισχυρίζεται ότι είναι χρήστης ναρκωτικών και έκανε ότι του ζητούσε ο Χ. Ξηρός για να εξασφαλίσει τη δόση του.

Δύο μάρτυρες αναγνώρισαν τον Αλβανό συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού

Τον φερόμενο ως συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού, Αλβανό Hary Κoka ως τον άνθρωπο που του έδινε το ενοίκιο για το σπίτι στην Ανάβυσσο, αναγνώρισε με απόλυτη βεβαιότητα ο Ιωάννης Τσίτουρας, ο οποίος εισέπραττε τα χρήματα στο φαρμακείο της κόρης του.

«Από τις φωτογραφίες που μου επιδεικνύεται (είναι του Koka) αναγνωρίζω το άτομο που μου συστήθηκε ως Χάρης Χρυσάκης, από τον οποίο παραλάμβανα στο φαρμακείο το ενοίκιο για το σπίτι της Αναβύσσου», ανέφερε στην κατάθεσή του.

Την ταυτότητα του Αλβανού αποκάλυψε όμως στην Αντιτρομοκρατική άγνωστος που τηλεφώνησε στις 9 Ιανουαρίου. Όπως καταθέτει αστυνομικός «Στις 9-1-2015 άγνωστος τηλεφώνησε στο 1014 και είπε: "Άκουσε καλά. Ο Θεοχάρης που λένε τα κανάλια ότι νοίκιασε το σπίτι του Ξηρού στην Ανάβυσσο είναι Αλβανός και λέγεται Χάρης Κόκα και είναι 40 χρόνων. Ψάξτε να τον βρείτε". Έκλεισε το τηλέφωνο πριν προλάβω να του κάνω διευκρινιστικές ερωτήσεις».

Οι δύο άντρες συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης 13 Ιανουαρίου 2015 σε χωριό της Καλαμάτας όπου κατέφυγαν μετά τη σύλληψη του Ξηρού. Ο Αλβανός είναι ο ενοικιαστής της γιάφκας στην Ανάβυσσο, όπου κρυβόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός και εμφανιζόταν ως Υπαξιωματικός του Ναυτικού. Μάλιστα, συστηνόταν ως «Θεοχάρης Χρυσάκης». Ο 37χρονος νοίκιασε με πλαστή ταυτότητα το σπίτι και απέφυγε να κάνει μισθωτήριο. Σύστησε δε τον Ξηρό στον ιδιοκτήτη, ως «κύριο Νίκο», ο οποίος θα φρόντιζε το σπίτι και τον κήπο.

Σχετικά με τον 54χρονο Έλληνα, πρόκειται για απότακτο αστυνομικό, ο οποίος πριν από 12 χρόνια είχε συλληφθεί για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, ενώ εμπλέκεται και σε μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίου τσιγάρων και όπλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χ.Π. είχε επαφές με αρχινονό που βρίσκεται στη φυλακή. Όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, το γεγονός αυτό αποδεικνύει τις επαφές των ποινικών με τους τρομοκράτες.

Προθεσμία για απολογία έλαβαν οι δύο συνεργοί

astynomikos mosaiko copy

(Η φωτογραφία αντλήθηκε από παλαιότερο δημοσιεύμα της εφημερίδας Έθνος)

Το μεσημέρι της Τετάρτης (14/1/2015), πραγματοποιήθηκε η μεταγωγή τους από τη ΓΑΔΑ στο Εφετείο, όπου απολογήθηκαν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Παρασκευής (16/1), για τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων ειδών πολεμικού υλικού, πλαστογραφίας, άλλων εγκληματικών πράξεων και υπόθαλψης εγκληματία.

Ψάχνουν την Αγγελική

aggeliki copy

Στοίχημα τώρα των Αρχών είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη της Αγγελικής, της συνεργού του Ξηρού, η οποία κατάγεται από το Αίγιο και σπούδαζε στην Κομοτηνή. Ωστόσο, φαίνεται πως η νεαρή κοπέλα, εδώ και κάποιο καιρό είχε «εξαφανιστεί» και από την οικογένειά της.

Σχετικές ειδήσεις