ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΕΛ.ΑΣ : Έρχονται κι άλλες συλλήψεις για την υπόθεση Ξηρού

ΕΛ.ΑΣ : Έρχονται κι άλλες συλλήψεις για την υπόθεση Ξηρού

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού καθώς όπως σημειώνουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τη διπλή σύλληψη των φερομένων ως συνεργών του αρχιτρομοκράτη, του 53χρονου Χ.Π. και του 37χρονου Αλβανικής καταγωγής H.K., βρίσκονται κοντά στα ίχνη και των άλλων ατόμων που ετοίμαζαν το χτύπημα στις φυλακές του Κορυδαλλού, ο αριθμός των οποίων εκτιμάται, συνολικά, κοντά στους δέκα.

Οι δύο συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Η αστυνομία τους συνέλαβε εχθές (14/01/2015) στην Καλαμάτα και σύμφωνα με τους αξιωματικούς ο 53χρονος Έλληνας ήταν «στενός» συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού και βασικό μέλος της νέας σκληρής τρομοκρατικής «ομάδας» που είχε δημιουργήσει. Πρόκειται για απότακτο αστυνομικό με καταγωγή από το Οίτυλο Λακωνίας.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιούν έρευνες σε περιοχές της Αττικής όπου βρίσκονται τα σπίτια των δύο συλληφθέντων. Συγκεκριμένα το σπίτι του Αλβανού βρίσκεται στα Σεπόλια και το σπίτι του Έλληνα που είναι απότακτος αστυνομικός στη Γλυφάδα. Παράλληλα πραγματοποιείται και έρευνα στο χωριό Χοτάσια στην Μάνη όπου βρίσκεται το πατρικό σπίτι του 54χρονου απότακτου αστυνομικού.

astynomia5

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 37χρονος Αλβανός είχε νοικιάσει το σπίτι στα Σεπόλια με τα πραγματικά του στοιχεία. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, το συγκεκριμένο σπίτι εθεάθησαν να επισκέπτονται στο παρελθόν ο Χριστόδουλος Ξηρός και η συνεργός του, Αγγελική.

astynomia

Οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τις έρευνες στο χωριό Χοτάσια που εντοπίζεται το πατρικό του 54χρονου απότακτου αστυνομικού ερευνούν πηγάδια παραγωγής αλατιού για τυχόν νέα ευρήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο απότακτος αστυνομικός στην κατάθεση του που έδωσε στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής αρνείται όλες τις κατηγορίες. Παράλληλα ο Αλβανός συλληφθείς ισχυρίζεται ότι είναι χρήστης ναρκωτικών και έκανε ότι του ζητούσε ο Χ. Ξηρός για να εξασφαλίσει τη δόση του.

Δύο μάρτυρες αναγνώρισαν τον Αλβανό συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού

Τον φερόμενο ως συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού, Αλβανό Ηarry Koka ως τον άνθρωπο που του έδινε το ενοίκιο για το σπίτι στην Ανάβυσσο, αναγνώρισε με απόλυτη βεβαιότητα ο Ι.Τ, ο οποίος εισέπραττε τα χρήματα στο φαρμακείο της κόρης του.

«Από τις φωτογραφίες που μου επιδεικνύεται (είναι του Koka) αναγνωρίζω το άτομο που μου συστήθηκε ως Χάρης Χρυσάκης, από τον οποίο παραλάμβανα στο φαρμακείο το ενοίκιο για το σπίτι της Αναβύσσου», ανέφερε στην κατάθεσή του.

Την ταυτότητα του Αλβανού αποκάλυψε όμως στην Αντιτρομοκρατική άγνωστος που τηλεφώνησε στις 9 Ιανουαρίου. Όπως καταθέτει αστυνομικός «Στις 9-1-2015 άγνωστος τηλεφώνησε στο 1014 και είπε: "Άκουσε καλά. Ο Θεοχάρης που λένε τα κανάλια ότι νοίκιασε το σπίτι του Ξηρού στην Ανάβυσσο είναι Αλβανός και λέγεται Χάρης Κόκα και είναι 40 χρόνων. Ψάξτε να τον βρείτε". Έκλεισε το τηλέφωνο πριν προλάβω να του κάνω διευκρινιστικές ερωτήσεις».

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης 13 Ιανουαρίου 2015 σε χωριό της Καλαμάτας όπου κατέφυγαν μετά τη σύλληψη του Ξηρού. Ο Αλβανός είναι ο ενοικιαστής της γιάφκας στην Ανάβυσσο, όπου κρυβόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός και εμφανιζόταν ως Υπαξιωματικός του Ναυτικού. Μάλιστα, συστηνόταν ως «Θεοχάρης Χρυσάκης». Ο 37χρονος νοίκιασε με πλαστή ταυτότητα το σπίτι και απέφυγε να κάνει μισθωτήριο. Σύστησε δε τον Ξηρό στον ιδιοκτήτη, ως «κύριο Νίκο», ο οποίος θα φρόντιζε το σπίτι και τον κήπο.

Σχετικά με τον 54χρονο Έλληνα, πρόκειται για απότακτο αστυνομικό, ο οποίος πριν από 12 χρόνια είχε συλληφθεί για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, ενώ εμπλέκεται και σε μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίου τσιγάρων και όπλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χ.Π. είχε επαφές με αρχινονό που βρίσκεται στη φυλακή. Όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, το γεγονός αυτό αποδεικνύει τις επαφές των ποινικών με τους τρομοκράτες.

astynomikos mosaiko copy

Προθεσμία για απολογία έλαβαν οι δύο συνεργοί

Το μεσημέρι της Τετάρτης (14/1/2015), πραγματοποιήθηκε η μεταγωγή τους από τη ΓΑΔΑ στο Εφετείο, όπου απολογήθηκαν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Παρασκευής (16/1), για τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων ειδών πολεμικού υλικού, πλαστογραφίας, άλλων εγκληματικών πράξεων και υπόθαλψης εγκληματία.

Ψάχνουν την Αγγελική

aggeliki copy


Την ίδια στιγμή ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει και τους υπόλοιπους συνεργούς του Ξηρού αλλά και την νεαρή φοιτήτρια με το όνομα Αγγελική καθώς εκτιμάται ότι ήταν αυτή που βοήθησε τον αρχιτρομοκράτη μετά την περυσινή απόδρασή του.

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής έκαναν φύλλο και φτερό τα σπίτια των συνεργών του Ξηρού στη Γλυφάδα και στον Κολωνό, αλλά και στο πατρικό σπίτι του απότακτου αστυνομικού στο χωριό Χοτάσια της Μάνης μήπως βρουν κάποιο ακόμα στοιχείο που θα τους οδηγήσει πιο κοντά στα υπόλοιπα μέλη χωρίς ακόμα να έχουν πραγματοποιηθεί οι επίσημες ανακοινώσεις.

Οι κατηγορίες των δύο

Σύμφωνα με τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση ο Χ. Π. και H. K κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατασκευής προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, διακεκριμένη οπλοκατοχή πολεμικών όπλων και πυρομαχικών, πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία.

Ο ανακριτής προχώρησε χθες στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες ενώ ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Παρασκευή.

Οι ποινικοί, οι «Πυρήνες» και ο Χριστόδουλος

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές υπήρχαν και υπάρχουν έντονες διασυνδέσεις των τρομοκρατών με τους ποινικούς κρατούμενους.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός κατά την περίοδο που ήταν φυλακισμένος στον Κορυδαλλό ανέπτυξε ιδιαίτερες σχέσεις με βαρυποινίτες. Καταστρώνοντας λοιπόν το σχέδιο «Γοργοπόταμος» με το οποίο θα χτύπαγε τις φυλακές και θα μπορούσαν να αποδράσουν πολλοί φυλακισμένοι μεταξύ των οποίων και βαρυποινίτες, ζήτησε και είχε μετά την απόδρασή του, την βοήθεια συνεργατών συγκεκριμένου βαρυποινίτη. Πρόκειται για τους δύο συλληφθέντες στην Καλαμάτα.

Σχετικές ειδήσεις