ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τρίπολη: 49χρονος κατηγορείται για κλοπές με λεία 26.000 ευρώ

Τρίπολη: 49χρονος κατηγορείται για κλοπές με λεία 26.000 ευρώ

Ένας 49χρονος άνδρας είναι ο δράστης δύο διαρρήξεων που σημειώθηκαν τον Ιούλιο του 2011 στο ορυχείο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και πριν από έναν μήνα, σε ελαιοτριβείο στην ευρύτερη περιοχή.

Από τις παράνομες δραστηριότητές του είχε αποκομίσει περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τα 26.000 ευρώ.

Ειδικότερα, κατά τον Ιούλιο του 2011, ο 49χρονος διέρρηξε στεγασμένους χώρους εργασίας σε ορυχείο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και αφαίρεσε πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, μηχανημάτων και εργαλείων.

Επίσης, στις 23 Δεκεμβρίου 2014 διέρρηξε αποθήκη ελαιοτριβείου στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης και έκλεψε ενάμιση τόνο ελαιόλαδο, χρήματα καθώς και ένα μηχάνημα.

Αστυνομικοί του τμήματος Μεγαλόπολης πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι και σε μια αποθήκη του 49χρονου, όπου βρήκαν μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΗ και σε εκπρόσωπο του ελαιοτριβείου.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότεροι από δεκαπέντε τόνοι πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, καθώς και πλήθος μηχανημάτων και εργαλείων (αλυσοπρίονα, τρυπάνια, αντλίες κ.α.), για τα οποία ερευνάται η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής τους.

Η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης.

Σχετικές ειδήσεις