ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Hary Koka: Γιατί βοήθησα τον Χριστόδουλο Ξηρό

Hary Koka: Γιατί βοήθησα τον Χριστόδουλο Ξηρό

Το λόγο που χρωστούσε χάρη στον Χριστόδουλο Ξηρό θα εξηγήσει το Σάββατο (17/1/2015) στον εφέτη ειδικό ανακριτή ο 37χρονος Hary Koka αρνούμενος ωστόσο οποιαδήποτε εμπλοκή με τρομοκρατικές πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος Αλβανός που νοίκιασε τη «γιάφκα» της Αναβύσσου θα υποστηρίξει στην απολογία του ότι «γνώρισα τον Χριστόδουλο Ξηρό στην Α’ Πτέρυγα του Κορυδαλλού και με βοήθησε να υποβάλω ως τοξικομανής αίτημα να υπαχθώ στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, κάτι που συνέτεινε στην αποφυλάκισή μου».

Η πράξη αυτή, «στα ήθη των φυλακών είναι μεγάλη υποχρέωση», θα ισχυριστεί ο 37χρονος και για το λόγο αυτό δέχθηκε να νοικιάσει το σπίτι στην Ανάβυσσο όταν του ζήτησε ο Χριστόδουλος Ξηρός. Πλην αυτού όμως, θα υποστηρίξει πως δεν είχε καμία άλλη ανάμειξη σε τρομοκρατικές ενέργειες.

«Στο σπίτι είχα πάει μια δυο φορές μόνο, δεν είχα δει μέσα όπλο, δεν ήξερα για κανένα σχέδιο. Τον Χριστόδουλο τον συναντούσα εκτός σπιτιού και μου έδινε το ενοίκιο. Δεν ξέρω και δεν είδα καμιά γυναίκα. Ο συγκατηγορούμενός μου εργάζεται στις ελιές και φρόντιζε τα ζώα , ανέβαινε Αθήνα αρχές κάθε μήνα και μου έλεγε ότι πάει να εμφανιστεί στο ΑΤ», θα υποστηρίξει στην απολογία του.

Αρνείται κάθε σχέση με τον Χριστόδουλο ο απότακτος αστυνομικός

Αντίθετα ο 54χρονος συγκατηγορούμενός του απότακτος αστυνομικός αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε σχέση, ακόμη και γνωριμία με τον Χριστόδουλο Ξηρό.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες ως ουσιαστικά αβάσιμες, αναληθείς και παντελώς ανυπόστατες. Ουδεμία σχέση έχω με όσα μου καταλογίζονται, ενώ για την εις βάρος μου κατηγορία δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο. Ουδέποτε υπήρξα συγκρατούμενος τόσο του Χρ. Ξηρού όσο και των μελών της οργάνωσης ΣΠΦ. Τούτο δε είναι ευχερέστατο να αποδειχθεί με μία βεβαίωση από το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, η οποία θα αποδείξει ότι το διάστημα της κρατήσεώς μου (Δεκέμβριος 2013 - Ιούνιο 2014) ουδέποτε κρατήθηκα σε ίδια πτέρυγα με κάποιο από αυτά τα άτομα τα όποια και δεν έχω συναντήσει. Το μόνο εις βάρος μου στοιχείο είναι η εις βάρος μου κατάθεση αστυνομικού, η κατάθεση αυτή όμως είναι παντελώς έωλη και στηρίζεται σε εκτιμήσεις οι οποίες καταρρίπτονται από δημόσια έγγραφα, τα οποία με την παρούσα αιτούμαι να προσκομιστούν αυτεπαγγέλτως στην ανάκριση. Συγκεκριμένα, να ζητηθούν τα έγγραφα:

  • Αποφυλακιστήριο, τόσο εμού όσο και του συγκατηγορούμενού μου Χ. Κ. καθώς από τα έγγραφα αυτά προκύπτει ότι ουδέποτε κρατηθήκαμε ταυτοχρόνως.
  • Βεβαίωση από την οποία να προκύπτει η πτέρυγα του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού στην οποία κρατήθηκα και αν στην ίδια πτέρυγα κρατήθηκε κατά τον ίδιο χρόνο τόσο ο Χρ. Ξηρός όσο και κάποιο μέλος της ΣΠΦ».

Για τις σχέσεις του με άλλον ποινικό κρατούμενο που θεωρείται μεγαλονονός της νύχτας ο 54χρονος θα υποστηρίξει πως «είμαστε φίλοι από παλιά καθώς καταγόμαστε από διπλανά χωριά. Όλα όσα ακούγονται είναι σενάρια. Δεν είναι δυνατόν όσοι είναι στη φυλακή μαζί και γνωρίζονται να είναι και μέλη μιας οργάνωσης».

Η κατάθεση του αστυνομικού που διαψεύδει ο 54χρονος απότακτος:

«Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες της υπηρεσίας μας, την προαναφερόμενη μονοκατοικία στην Ανάβυσσο είχε μισθώσει ο Χ. Κ. (Αλβανός κατηγορούμενος) κατ’ εντολή μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης "ΣΠΦ" καθώς και ακόμα λοιπών ατόμων που σχετίζονται με το κοινό ποινικό έγκλημα, με τους οποίους ο ΧΚ είχε γνωριστεί στην Α' Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού με τη μεσολάβηση και καθοδήγηση του Χ. Π (απόστρατος) ο οποίος επίσης βρισκόταν έγκλειστος στην ίδια πτέρυγα και άλλων άγνωστων ατόμων. Οι ανωτέρω είναι μέλη της ίδια ομάδας με τα έγκλειστα μέλη της οργάνωσης ΣΠΦ, το Χρ. Ξηρό, την Αγγελική Σπ. και ενεργούσαν με σκοπό την απόδραση των φυλακισμένων μελών της προαναφερόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης και άλλων ποινικών κρατουμένων. Για το σκοπό αυτό προέβησαν στην ενοικίαση οικιών με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, προμηθεύτηκαν βαρύ οπλισμό, εκρηκτικές ύλες, προέβησαν δε στην κλοπή οχημάτων, τρία εκ των οποίων έχουν μέχρι στιγμή βρεθεί και κατασχεθεί. Αμέσως μετά τη σύλληψη του Χρ. Ξηρού στην Ανάβυσσο, την 3η Ιανουαρίου 2015, ο Χρ. Π. και ο Χ.Κ. έφυγαν από την Αθήνα και κρύβονται στην ευρύτερη περιοχή του Οιτύλου Μάνης Λακωνίας από όπου κατάγεται ο πρώτος».

Σχετικές ειδήσεις