Βεβαίωση από τις φυλακές ζητά ο κατηγορούμενος ως συνεργός του Ξηρού

Newsroom Newsroom

Βεβαίωση από τις φυλακές ζητά ο κατηγορούμενος ως συνεργός του Ξηρού

Βεβαίωση από τις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να αποδείξει πως δεν κρατήθηκε ποτέ στην ίδια πτέρυγα με τον Χριστόδουλο Ξηρό ή με κρατούμενους ως μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» ζήτησε ο 54χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος ως συνεργός του κατάδικου για συμμετοχή στην 17Ν.

Η αίτηση του 54χρονου απότακτου αστυνομικού ενώπιον του Εφέτη ειδικού ανακριτή ήταν και ο λόγος που μετατέθηκε για αύριο (17/1/2015) η απολογία του, όπως και η απολογία του δεύτερου κατηγορουμένου, Αλβανού υπηκόου, στην υπόθεση Ξηρού.

Ο απότακτος αστυνομικός ισχυρίζεται πως με το έγγραφο από τις φυλακές Κορυδαλλού θα προκύπτει πως ουδέποτε υπήρξε συγκρατούμενος του Χρ. Ξηρού ή κατηγορούμενων της «ΣΠΦ» κατά το διάστημα της κράτησής του, αλλά και ότι ουδέποτε κρατήθηκε στην ίδια πτέρυγα, το διάστημα Δεκεμβρίου 2013- Ιανουαρίου 2014.

Σύμφωνα με την αίτηση, η μόνη εμπλοκή του κατηγορούμενου με την υπόθεση προκύπτει από κατάθεση αστυνομικού, την οποία χαρακτηρίζει ως έωλη.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, Αλβανός υπήκοος, αποδέχεται μόνο την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, ισχυριζόμενος ότι γνώρισε το Χρ. Ξηρό στη φυλακή, όπου ο βαρυποινίτης τον βοήθησε να συντάξει αιτήσεις για το ΚΕΘΕΑ. Αποδέχεται πως βοήθησε τον Χρ. Ξηρό όταν δραπέτευσε, νοικιάζοντας εκ μέρους του το σπίτι στην Ανάβυσσο και αρνείται τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε ενέργεια, που σχετίζεται με τρομοκρατική οργάνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved