ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ο Ξηρός ήθελε να απελευθερώσει «νονούς» του κυκλώματος εκβιαστών

Ο Ξηρός ήθελε να απελευθερώσει «νονούς» του κυκλώματος εκβιαστών

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα των εκβιαστών στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες άτομα, μεταξύ των οποίων δικηγόροι, αστυνομικοί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, βαρυποινίτες, κρατούμενοι για τρομοκρατική δράση, αλλά και ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ως ηγετικά στελέχη - σύμφωνα με την αστυνομία - εμφανίζονται οι βαρυποινίτες κρατούμενοι των φυλακών Παναγιώτης Βλαστός, Γιάννης Σκαφτούρος και Βασίλης Στεφανάκος, ενώ σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται να είχε και ο καταζητούμενος συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, Σπύρος Δραβίλας.

Η τελευταία πάντως αποκάλυψη σχετίζεται με τον Βλαστό, ο οποίος φέρεται να γνώριζε τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, την 1η Νοεμβρίου 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διαβιβαστικό της αστυνομίας αναφέρει πως συγγενικό πρόσωπο του Βλαστού που τον επισκέφθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού μετά τη διπλή δολοφονία, τον ρώτησε αν είχε κάποια εμπλοκή με την υπόθεση. Όπως κατήγγειλε στις Αρχές η ξαδέλφη του Βλαστού, «Λίτσα», ο βαρυποινίτης υποστήριξε πως δεν είχε καμία σχέση με τη διπλή ανθρωποκτονία, ωστόσο γνώριζε ποιος τους σκότωσε. Φέρεται, μάλιστα, να δήλωσε ότι τα κράνη που φορούσαν οι δράστες της διπλής δολοφονίας ήταν δικά του!

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επίθεση που ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός στις φυλακές Κορυδαλλού είχε στόχο την απελευθέρωση ηγετικών μελών του κυκλώματος των εκβιαστών.

Υπάρχουν μάλιστα καταγεγραμμένες οι κωδικοποιημένες συνομιλίες που είχαν τα μέλη μεταξύ τους, ενώ βρέθηκαν και ιδιόχειρα σημειώματα, πάντα με κωδικοποιημένη γραφή. Στη συνέχεια και αφού θα ανέπνεαν ξανά τον αέρα της ελευθερίας, σχεδίαζαν να διαφύγουν στο εξωτερικό, από όπου θα συνέχιζαν να συντονίζουν τις δραστηριότητες του κυκλώματος ως επιτυχημένοι πια… επιχειρηματίες!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε άλλο σημείο της δικογραφίας, γίνεται λόγος για οργάνωση της δολοφονίας του δικηγόρου κ. Πέτρου Μαντούβαλου από μέλη της συμμορίας του βαρυποινίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οργάνωση δολοφονίας του δικηγόρου είχε γίνει κατ' εντολή κατηγορουμένου για διακίνηση τόνων κοκαΐνης.

Απαγωγή τραπεζικού στελέχους σχεδίαζε το κύκλωμα

Στο μεταξύ, το κύκλωμα εκβιαστών, με αρχηγό τον βαρυποινίτη, Παναγιώτη Βλαστό, φέρεται να σχεδίαζε και την απαγωγή ενός στελέχους τράπεζας.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο αποκαλούμενος στις συνομιλίες «μπούμπης» είναι τραπεζικό στέλεχος που μένει στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στόχος του κυκλώματος ήταν να τον απαγάγουν και να ζητήσουν λύτρα.

Την παρακολούθηση του συγκεκριμένου ατόμου είχαν αναλάβει δύο γυναίκες. Η μία από αυτές ήταν μάλιστα η εξαδέλφη του Βλαστού («Λίτσα»), η οποία και «ξεκλείδωσε» τη δράση του κυκλώματος εκβιαστών.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση τις συνομιλίες που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, ο Παναγιώτης Βλαστός εμπλέκει και τον Βασίλη Παλαιοκώστα στην απόπειρα απαγωγής του επιχειρηματία, Κίκου Μαρτίνου.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, η ξαδέλφη του Βλαστού, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας, φέρεται να τον ρωτάει κάποια στιγμή αν γνωρίζει κάτι για την απόπειρα απαγωγής του Κίκου Μαρτίνου στην Γλυφάδα. Ο βαρυποινίτης τής απαντά ότι «δεν έχω κάποια σχέση με τη συγκεκριμένη απόπειρα απαγωγής, ξέρω όμως ότι την έκανε ο Βασίλης Παλαιοκώστας».

Στο τέλος φέρεται, μάλιστα να αναφέρει: «Ευτυχώς τελικά που δεν τον απήγαγαν. Γλίτωσε ο Βασίλης καθώς το αυτοκίνητό του σίγουρα θα είχε μηχανισμό εντοπισμού και θα τους έβρισκαν».

Σχετικές ειδήσεις