ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Οι «Πυρήνες» σχεδίαζαν να «τσιμεντώσουν» τον Ξηρό

Οι «Πυρήνες» σχεδίαζαν να «τσιμεντώσουν» τον Ξηρό

Όταν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής ανακάλυψαν τις δύο κάρτες μνήμης που είχε κρύψει η 22χρονη Αγγελική μέσα σε κρύπτη ταμπακιέρας που βρέθηκε στην γιάφκα του Λουτρακίου, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα έβρισκαν σχέδιο δολοφονίας για τον Χριστόδουλο Ξηρό.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΞΕΙΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα προφυλακισμένα μέλη της "Συνωμοσίας των πυρήνων της φωτιάς" μετά την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, ετοιμάζονταν να δολοφονήσουν τον τρομοκράτη της "17 Νοέμβρη".

Όπως λένε μάλιστα οι αστυνομικοί σκόπευαν να τον πυροβολήσουν και μετά αφού τον "τσιμεντώσουν" να τον ρίξουν στη θάλασσα! Στα γράμματα που έστελναν οι "πυρήνες" στην 22χρονη Αγγελική από τη φυλακή τα οποία διακινούσαν με κάρτες κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιούσαν κωδικούς για λόγους ασφαλείας. Έτσι για τη δολοφονία του Ξηρού ανέφεραν τη λέξη απόλυση, ενώ όταν έγραφαν το όνομα Νίκος εννοούσαν Χριστόδουλος Ξηρός, Κώστας - Αγγελική και Στέλιος τον 29χρονο συνεργό τους από την Αλβανία, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Οι "πυρήνες της φωτιάς" με τη βοήθεια ποινικών που γνώρισαν στη φυλακή, βοήθησαν τον Ξηρό να αποδράσει από τον Κορυδαλλό και μετά σκόπευαν να τον βγάλουν από τη μέση, επειδή όπως έλεγαν απέτυχε σε δύο τρομοκρατικές επιθέσεις, στο αστυνομικό τμήμα της Ιτέας και στην εφορία Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα γράμματα τους οι "πυρήνες" και η Αγγελική η οποία αναζητείται από την αντιτρομοκρατική, καθώς συμμετείχε ενεργά σε τρομοκρατικές επιθέσεις μιλούσαν με απαξιωτικές εκφράσεις για τον Χριστόδουλο Ξηρό. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο σε ένα σημείωμα αποκαλούσαν τον τρομοκράτη της "17 Νοέμβρη" 19 φορές με τη λέξη μ.....ς.

Τι έλεγαν στα σημειώματά τους οι «Πυρήνες» για την «απόλυση» Ξηρού

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Δεν μπορώ να τον ανέχομαι άλλο. Όταν τελειώσει η ιστορία θα του σπάσω το κεφάλι. Κάνω υπομονή να ολοκληρωθεί το σχέδιο. Τα υπομένω όλα για σας.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ "ΠΥΡΗΝΕΣ": Αυτό που κάνεις εσύ μέσα σε λίγους μήνες, άλλοι δεν θα τα κατάφερναν. Μπορείς μόνη σου να κάνεις τα πάντα. Θα μπορούσαμε να βρούμε δύο παιδιά και να τον κανονίσουμε τον σκατόψυχο και να τον πετάξουν μέσα σε ένα ρέμα. Υπομονή, μόλις τελειώσει η επιχείρηση και είμαστε ελεύθεροι θα "απολυθεί"...

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Κάνω υπομονή για να είμαι δίπλα του και να συνεργάζομαι. Πόσο θα αντέξω ;

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ "ΠΥΡΗΝΕΣ": Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα την "ενέργεια" γιατί αλλιώς μπορεί να τον πιάσουν τον βλάκα και όταν τον πάνε στην αντιτρομοκρατική θα μας "δώσει" όλους, όπως έκανε ο μ.....ς και με τη "17 Νοέμβρη". Είχε δίκιο ο Κουφοντίνας... Αυτός είναι μ.....ς δεν προσέχει καθόλου, θα τον πιάσουν και μετά θα μας πάνε όλους στις φυλακές Δομοκού...

Οι αστυνομικοί οι οποίοι έκαναν έρευνες στα σπίτια των δύο συνεργών του Ξηρού σε Γλυφάδα, Θεσσαλονίκη, αλλά και σε αποθήκη στα Μετέωρα, εξετάζουν το ενδεχόμενο τα τάπερ με τις βόμβες να κατασκεύαζαν οι τρομοκράτες ακόμη και μέσα στη φυλακή.

Ο 29χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη και ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα του στη γιάφκα του Λουτρακίου, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε πάρει εντολή να βοηθήσει την Αγγελική στο χτύπημα στον Κορυδαλλό με τον κωδικό "Γοργοπόταμος" από βαρυποινίτη συμπατριώτη του Ν.Φ.

Ο Αλβανός ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δύο φορές ισόβια για δύο δολοφονίες, είχε επαφές στη φυλακή με τους "πυρήνες" και αυτό αποτελεί μία ακόμη απόδειξη των διασυνδέσεων ποινικών και νέας γενιάς τρομοκρατών...

Σχετικές ειδήσεις