ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ποιοι είναι οι «κώδικες» των παιδόφιλων -Τι να προσέχουν οι γονείς

Ποιοι είναι οι «κώδικες» των παιδόφιλων -Τι να προσέχουν οι γονείς

Τα σύμβολα των παιδόφιλων, καθώς και νέες λεπτομέρειες σχετικά με τη δράση του 40χρονου που συνελήφθη στο Περιστέρι με βαν το οποίο είχε διαμορφώσει σε «κρυφό δωμάτιο» για τις αποτρόπαιες πράξεις του με ανηλίκους, αποκάλυψαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκαναν σήμερα, Τρίτη 3 Μαρτίου, ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, και ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, αστυνόμος Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος, ο 40χρονος που συνελήφθη στο Περιστέρι είχε παρελθόν.

Όπως ομολόγησε ο ίδιος, είχε κλείσει ραντεβού με 14χρονη, με την οποία επικοινωνούσε στο ίντερνετ, την οδήγησε στο σπίτι του, όπου την κούρεψε και την βίασε.

Στη συνέχεια την εγκατέλειψε στο δρόμο, όπου την βρήκαν αστυνομικοί και την οδήγησαν στο σπίτι της. Για την υπόθεση αυτή έγινε έρευνα από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 40χρονου, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο, αλλά στη συνέχεια δεν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον εισαγγελέα.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της έρευνας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο διαδίκτυο, έπεσαν και πάλι επάνω του, αφού -όπως λένε- μετά τη δουλειά του (έχει σούπερ μάρκετ στα δυτικά προάστια) έμπαινε αμέσως στο ίντερνετ για να συνομιλήσει με ανήλικους.

Είχε διαμορφώσει το βαν του σε δωμάτιο

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη συνομιλία του 40χρονου με τον 13χρονο, ταυτοποίησαν τον δράστη και άρχισαν να τον παρακολουθούν. Προχτές, Κυριακή 1η Μαρτίου, τον είδαν να παραλαμβάνει με το φορτηγάκι του το παιδί, στην περιοχή του Κορυδαλλού, και τον συνέλαβαν.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ο συλληφθείς είχε βάλει ένα στρώμα, κουβέρτες και έναν ανεμιστήρα, ενώ είχε και πολλά γλυκίσματα για να δελεάζει τα παιδιά.
Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ότι είχε κλείσει ραντεβού με άλλα τέσσερα αγόρια.

Η «αρρωστημένη» δράση 33χρονου

Η Δίωξη είχε αρχίσει την έρευνα, με άδεια του εισαγγελέα, και αστυνομικοί εμφανίζονταν στο διαδίκτυο ως ανήλικα αγόρια και κορίτσια, για να εντοπίσουν παιδόφιλους. Με αυτό τον τρόπο, εντοπίστηκε και ένας 33χρονος από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Ο 33χρονος εμφανιζόταν σε μικρά κορίτσια ως «κυνηγός» μοντέλων και τα έπειθε να τραβούν βίντεο με σκηνές σεξουαλικού περιεχομένου, τα οποία δήθεν θα έστελνε σε πράκτορες στο εξωτερικό για να προωθήσουν τα κοριτσάκια, έναντι αμοιβής, ενώ στην πραγματικότητα ήθελε να τα βλέπει ο ίδιος.

Με τον τρόπο αυτό είχε πείσει 12χρονη να τραβήξει ένα τέτοιο βίντεο, με την υπόσχεση ότι θα το έστελνε στην Αργεντινή και της εξασφάλιζε αμοιβή 140.000 ευρώ.


Ποιοι είναι οι κώδικες

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποκάλυψαν και τον «κώδικα επικοινωνίας» των παιδόφιλων στο ίντερνετ, αλλά και τα διακριτικά σύμβολα που δηλώνουν τις άρρωστες προτιμήσεις τού καθενός από αυτούς στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «chat scanning».

Τα σύμβολα εντοπίστηκαν σε ειδικό εγχειρίδιο, το οποίο κυκλοφορεί στο «σκοτεινό διαδίκτυο» (dark web).
Ο «κώδικας» αποτελείται από επτά κεφάλαια, χωρισμένα σε ενότητες, στις οποίες αναλύονται τα περί παιδοφιλίας και παρουσιάζονται ως φυσιολογικά, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στον τρόπο προσέγγισης των παιδιών, τη σεξουαλικότητα τους και τη «χημεία» που μπορεί να καλλιεργηθεί με τους παιδεραστές, περιλαμβάνουν οδηγίες για το πώς να κινούνται με ασφάλεια οι παιδόφιλοι, πώς να προσεγγίζουν τα ανήλικα και πώς να τα αποπλανούν.

simata paidofilwn1

Τι να προσέχουν οι γονείς

Ο κ. Σφακιανάκης επεσήμανε ότι το «όπλο» των παιδόφιλων είναι η απομάκρυνση των παιδιών από τους γονείς, οι οποίοι τις περισσότερες φορές δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα αυτά να γίνονται εύκολος στόχος για τους εγκληματίες του διαδικτύου, που τους υπόσχονται τα πάντα και μπορεί να περιμένουν μήνες, παριστάνοντας ότι ακούν με ενδιαφέρον τα προβλήματα των παιδιών.

Σχετικές ειδήσεις