ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Καρατομήθηκαν» 16 στρατηγοί και 20 ταξίαρχοι στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ.

«Καρατομήθηκαν» 16 στρατηγοί και 20 ταξίαρχοι στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Στις τακτικές κρίσεις στην Αστυνομία που ξεκίνησαν χθες, Τετάρτη (04/05) «έπεσαν» κεφάλια, ενώ υπήρξαν και εκπλήξεις.

Δύο αντιστράτηγοι, ο μέχρι πρότινος υπαρχηγός Σπύρος Παπασπύρος και ο μέχρι πρότινος γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας Ηλίας Γεωργόπουλος αποστρατεύτηκαν. Νέος υπαρχηγός τοποθετήθηκε ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας ο Εμμανουήλ Κατριαδάκης, γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας ο Δημήτρης Σοφιός και ο Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας (πρώην Αττικάρχης), γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας.

Συνολικά «καρατομήθηκαν» 14 υποστράτηγοι και 20 ταξίαρχοι, ανάμεσά τους ο πρώην διοικητής της αντιτρομοκρατικής Αλκιβιάδης Τζοίτης, ο Γιώργος Νίτσας που υπέγραψε το έγγραφο για τους αλλοδαπούς που προκάλεσε σάλο και ο Παναγιώτης Στάθης ο οποίος ήταν διοικητής στην ασφάλεια Αττικής.

Στην Αντιτρομοκρατική παρέμεινε ο Αντώνης Μπάκας ο οποίος προήχθη σε υποστράτηγο, νέος Αττικάρχης ανέλαβε ο Γιάννης Διαμαντόπουλος, διοικητής στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Παπαναγιώτου (πρώην διοικητής τροχαίας Αττικής), ενώ παρέμεινε διευθυντής στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος πήρε τον βαθμό του υποστρατήγου. Οι καίριες θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί ακόμη είναι των διοικητών στην ασφάλεια Αττικής, τροχαία Αττικής και οικονομική αστυνομία.

Σχετικές ειδήσεις