ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Ξηρός: Προφυλακίστηκαν η Αγγελική και ο «Ιάσονας»

Υπόθεση Ξηρός: Προφυλακίστηκαν η Αγγελική και ο «Ιάσονας»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του Χριστοδούλου Ξηρού οι οποίοι απολογήθηκαν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Ε. Νικόπουλου.

Πρόκειται για την 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου και τον 39χρονο «Ιάσονα» που φέρεται ως στενός συνεργάτης του Χριστοδούλου Ξηρού.

Αγγελική: Δηλώνω αναρχική

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αγγελική Σπυροπούλου η οποία έδωσε τυπική απολογία τόνισε στον ανακριτή πως: "Δεν απολογούμαι, δεν αναγνωρίζω την διαδικασία, δηλώνω αναρχική".

Εδώ και τέσσερις ημέρες η Αγγελική μετέχει μαζί με τα έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς σε απεργία πείνας για την "άδικη και παράνομη" όπως ανέφερε στον ανακριτή προφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου και της 26χρονης συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου.

"Η Αγγελική Σπυροπούλου στάθηκε περήφανα και θαρραλέα απέναντι στους δικαστές" τόνισε ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Την ίδια στιγμή τυπική απολογία έδωσε και ο 39χρονος, ο οποίος ανέγνωσε ένα κείμενο με τις θέσεις του ενώπιον του ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη (04/03) ελεύθεροι με περιοριστικούς αφέθηκαν τόσο ο 32χρονος, ο οποίος κατηγορείται ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, όσο και η 36χρονη, η οποία φέρεται να είχε ρόλο μεταφορέα στην υπόθεση του σχεδίου "Γοργοπόταμος".

Το χρονικό της σύλληψης της Αγγελικής

Ήταν πρωί της Δευτέρας όταν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εντοπίζουν σε διαμέρισμα στη Σαλαμίνα την Αγγελική. Οι αστυνομικοί είχαν εδώ και ημέρες πληροφορίες ότι στη συγκεκριμένη περιοχή κινούταν η 23χρονη φοιτήτρια, έτσι το τελευταίο διάστημα είχαν επικεντρώσει τις έρευνές του στο ευρύτερο σημείο, ακολουθώντάς την βήμα-βήμα.

Η Αγγελική, που αποτελεί το πρόσωπο "κλειδί", είχε μπει στο μικροσκόπιο της Ελληνικής Αστυνομίας από την ημέρα που οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει στη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Το διαμέρισμα όπου βρέθηκε η Αγγελική ήταν της μητέρας των αδερφών Τσάκαλου, οι οποίοι εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Παράλληλα, εκτός από τη μητέρα του Τσάκαλου, στο σπίτι την ώρα της σύλληψης της Αγγελικής βρισκόταν και η 26χρονη σύζυγος του Γεράσιμου Τσάκαλου, ενός εκ των αδερφών.

Σχετικές ειδήσεις