ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης σε βάρος νοσηλεύτριας

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης σε βάρος νοσηλεύτριας

Τρεις γυναίκες, μία νόμιμη εκπρόσωπος ιδιωτικής κλινικής, μία τραπεζική υπάλληλος και μία λογίστρια, κατηγορούνται ότι εκβίαζαν νεαρή νοσηλεύτρια προκειμένου να της αποσπάσουν χρήματα.

Ο εκβιασμός της 26χρονης νοσηλεύτριας άρχισε τον Αύγουστο του 2014 όταν και απολύθηκε από την κλινική όπου εργαζόταν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, παράλληλα με την κοινοποίηση της απόλυσής της, η λογίστρια ενεργώντας για λογαριασμό της επιχείρησης, απαίτησε από την 26χρονη την επιστροφή μέρους του ποσού της αποζημίωσης και των οφειλών της μισθοδοσίας, που επρόκειτο να λάβει.

Συγκεκριμένα, φέρεται να της ζήτησε –απειλώντας την ότι αν δεν συναινούσε θα τη δυσφήμιζε ώστε να μην μπορούσε να ξαναβρεί δουλειά- 2.000 ευρώ από τα 2.800 που θα έπαιρνε συνολικά.

Την επόμενη μέρα, το θύμα και η λογίστρια πήγαν σε υποκατάστημα τράπεζας όπου θα γινόταν η κατάθεση μέρους των οφειλομένων σε λογαριασμό της 26χρονης, προκειμένου να φαίνεται ότι η επιχείρηση κατέβαλε το ποσό της αποζημίωσης.

Όταν η 26χρονη αντέδρασε, η λογίστρια κατηγορείται ότι επικοινώνησε με την τραπεζική υπάλληλο και να της ζήτησε να επέμβει στο λογαριασμό της νοσηλεύτριας και να αφαιρέσει τα χρήματα, αλλοιώνοντας το ιστορικό κίνησης του λογαριασμού της, κάτι που έγινε.

Η αστυνομία προχώρησε σε έρευνα στην ιδιωτική κλινική και κατέσχεσε έγγραφα σχετικά με την υπόθεση ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών γυναικών, η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις