ΕΛΛΑΔΑ

Αποκολλήθηκε το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Αποκολλήθηκε το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής (27/03) ο πλοίαρχος του «Βιτσέντζος Κορνάρος» κατάφερε να το αποκολλήσει με ίδια μέσα από την αμμώδη περιοχή όπου είχε προσαράξει στο λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου.

Η τριήμερη ταλαιπωρία των 227 επιβατών και των 55 μελών του πληρώματος είναι ένα βήμα από το να φτάσει στο τέλος της, καθώς ο πλοίαρχος –όπως είχε ενημερώσει την πλοιοκτήτρια εταιρεία ότι θα κάνει- αφού έκρινε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλύτερες επιχείρησε γύρω στις επτά και μισή, με ίδια μέσα να αποκολλήσει το πλοίο και τα κατάφερε.

Πλέον αναμένεται να πραγματοποιηθεί έλεγχος στο πλοίο μόλις δέσει στο λιμάνι της Κάσου ώστε να διαπιστωθεί αν είναι ασφαλές για να συνεχίσει το δρομολόγιό του.

Νωρίτερα, το πλοίο είχε ελεγχθεί από το Νηογνώμονα και δύτες και είχε κριθεί αξιόπλοο.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά το βράδυ της Τρίτης (24/03) για Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Σητεία-Κάσο και θα συνέχιζε για Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο.

Το βράδυ της Τετάρτης προσάραξε κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Σχετικές ειδήσεις