ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Τοπικός αστυνομικός» στις γειτονιές και κινητές μονάδες αστυνόμευσης

«Τοπικός αστυνομικός» στις γειτονιές και κινητές μονάδες αστυνόμευσης

Με στόχο τη προστασία των πολιτών και την ποιότητα της καθημερινής τους διαβίωσης, υπεγράφη σήμερα (6/4/2015) προγραμματική συμφωνία μεταξύ περιφέρειας Αττικής και υπουργείου Δημοσίας Τάξης.

Αναλυτικότερα, ο αν. υπουργός προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, συμφώνησαν πως επιβάλλεται πλέον η ασφάλεια των πολιτών στης περιοχές που κατοικούν, πολλές από τις οποίες έχουν μεγάλη εγκληματικότητα.

Γι αυτό το λόγο, υπέγραψαν συμφωνία, σύμφωνα με την οποία, ο πολίτης θα έχει πλέον άμεση επαφή με τον διοικητή του ΑΤ της περιοχής του, ενώ θα επιστρέψει στις γειτονιές ο «τοπικός αστυνομικός».

Η συμφωνία αυτή προβλέπει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών δράσεων σχετικά με την πρόληψη, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, τις φυσικές καταστροφές και την πολιτική προστασία γενικότερα.

Ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης δήλωσε πως αύριο (7/4/2015) Μεγάλη Τρίτη θα ανακοινωθεί επισήμως ποιες ώρες την εβδομάδα οι πολίτες θα μπορούν να έχουν κατ'ιδίαν συναντήσεις με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής τους, ώστε να θέτουν απευθείας τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Επίσης, ο κ. Πανούσης αποκάλυψε ότι η αστυνομία θα συστήσει πέντε κινητές μονάδες βαν, οι οποίες θα είναι στη διάθεση της περιφέρειας για να επιβλέπουν περιοχές με αύξηση εγκληματικότητας.

Τέλος, θα υπάρχουν κινητά αστυνομικά τμήματα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, σε απομακρυσμένες περιοχές.

Σχετικές ειδήσεις