ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βομβαρδισμένο τοπίο το Πολυτεχνείο μετά τα επεισόδια

Βομβαρδισμένο τοπίο το Πολυτεχνείο μετά τα επεισόδια

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζουν σήμερα, Μ. Τετάρτη (08/04/2015) οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες, Μ. Τρίτη από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Πυρπολημένα αυτοκίνητα, καμένοι κάδοι και σπασμένα μάρμαρα στους δρόμους άφησαν πίσω τους οι αντιεξουσιαστές μετά τις συμπλοκές που είχαν με άνδρες της Αστυνομίας.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Μ. Τρίτης όταν ομάδα περίπου 40 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου κατόρθωσε να διεισδύσει στο χώρο του Πολυτεχνείου και άρχισε να πετάει πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Παράλληλα, οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, στήνοντας οδοφράγματα, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν δύο αυτοκίνητα στη συμβουλή Στουρνάρη και Πατησίων, η οποία παρέμεινε για αρκετή ώρα κλειστή.

Μέχρι αργά το βράδυ στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο γινόντουσαν οδομαχίες, με τους άνδρες της Αστυνομίας να προχωρούν στην προσαγωγή 12 ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν πορεία -στην οποία ζητούσαν κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', αλλά και του «κουκουλονόμου» - από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου έγραψαν με σπρέι συνθήματα στα μάρμαρα, ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν στα Προπύλαια.

Σχετικές ειδήσεις