ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηράκλειο: Εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις (photos)

Ηράκλειο: Εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις (photos)

Μία πολυμελής σπείρα που διέπραττε κλοπές και διαρρήξει εξάρθρωσαν αστυνομικοί μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στους νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνου.

Το οικονομικό όφελος από τις παράνομες δραστηριότητες της σπείρας, όπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές ξεπερνά το ποσό των 350.000 ευρώ.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη (7/4/2015) με δεκάδες προσαγωγές και τον εντοπισμό κλοπιμαίων. Από τις προσαγωγές οκτώ μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Μεταξύ άλλων, κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν πολεμικά τυφέκια, πιστόλια, κυνηγητικά όπλα, μαχαίρια, συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και πληθώρα κλοπιμαίων.

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας μεταξύ 32 και 52 χρονών, όλοι μέλη ή κατά περίπτωση συνεργοί της σπείρας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν πλήθος αστυνομικών των Αρχών της Κρήτης και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και Ρεθύμνου, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Μεσαράς και Μυλοποτάμου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Μοιρών.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, τρεις από τους συλληφθέντες, ηλικίας 41, 44 και 32 ετών, τον τελευταίο χρόνο διέπρατταν κλοπές από κοινού και κατ' εξακολούθηση, με συμμετοχή κατά περίπτωση, των άλλων πέντε συλληφθέντων ηλικίας 52, 28, 45, 39 και 38 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία «τα μέλη της ομάδας είχαν διαμορφώσει κατάλληλη υποδομή, με διακριτούς ρόλους μεταξύ τους και προέβαιναν στη διάπραξη κλοπών και στη παράνομης διάθεση των προϊόντων τους, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος».

Με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου 2014 τρία άτομα από τους συλληφθέντες, αφού παραβίασαν την πόρτα αποθήκης επιχείρησης παραγωγής και τυποποίησης μελιού, στις Ασίτες έκλεψαν συνολική ποσότητα μελιού βάρους 8.532 κιλών και συνολικής χρηματικής αξίας 58.699 ευρώ.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας και προανάκρισης προέκυψε επιπλέον, ότι τα ίδια άτομα και οι συνεργοί τους είχαν προχωρήσει στην κλοπή οικιακών, επαγγελματικών, ξενοδοχειακών εξοπλισμών από ταβέρνες της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου και είχαν αφαιρέσει τρία οχήματα, ενώ είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουν ακόμη ένα.

Με βάση τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. στο διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2015 αφαίρεσαν:

  • Επαγγελματικό - επιχειρηματικό εξοπλισμό από κέντρο διασκέδασης και ενοικιάσεων αυτοκινήτου στην Άνω Χερσόνησο, συνολικής αξίας 85.000 ευρώ.
  • Οικιακό εξοπλισμό από μεταφορική εταιρεία, αξίας 15.000 ευρώ.
  • Επαγγελματικό εξοπλισμό κουζίνας στη περιοχή των 'Ανω Αρχάνων Ηρακλείου, αξίας 39.500 ευρώ.
  • Ξενοδοχειακό εξοπλισμό εστιατορίου από ξενοδοχείο στην Χερσόνησο Ηρακλείου, συνολικής αξίας 15.000 ευρώ.
  • Εξοπλισμό εστιατορίου-κουζίνας από αθλητικό κέντρο στην περιοχή του Λασιθίου, συνολικής αξίας 98.000 ευρώ.
  • Φιάλες υγραερίου από αποθήκη στην περιοχή του Παλαιοκάστρου, συνολικής αξίας 3.500 ευρώ.
  • Γεωργικό εξοπλισμό στην περιοχή των Αρχάνων, αξίας 400 ευρώ.
  • Δύο Ι.Χ.Φορτηγά και ένα Ι.Χ.Επιβατικό, ενώ επιχείρησαν να αφαιρέσουν ένα Ι.Χ.Φορτηγό, από περιοχή του Ηρακλείου

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα μελιού βάρους έξι τόνων, 2 πολεμικά όπλα, 2 κυνηγετικά όπλα, 74 κροτίδες, μαχαίρια, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και διάφορα εξαρτήματα όπλων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μια μοτοσικλέτα, μια συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, 12 πλήρη σετ ειδών επαγγελματικού εξοπλισμού, πλήθος ειδών οικοσκευής και επίπλωσης, μια γεννήτρια επαγγελματικής χρήσης, 84 φιάλες υγραερίου , εξοπλισμός γυμναστηρίων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο - τύπου JEEP, 49 κλειδιά, διακόπτες αυτοκινήτων, 2 τηλεχειριστήρια απασφάλισης οχήματος, αυτοσχέδια καλύμματα πινακίδων κυκλοφορίας οχήματος,

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας γεωργικός ελκυστήρας, αγροτικά μηχανήματα, καθώς και εξαρτήματα αυτών και διάφορα εργαλεία, ασύρματοι, ζευγάρια κιάλια, κάμερες παρακολούθησης και καταγραφικά μηχανήματα, πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων και λοιπών στοιχείων τηλεφωνίας ηλεκτρονικές συσκευές, τηλεόραση, φωτογραφική μηχανή και κουκούλες.

Επιπλέον κατασχέθηκε ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης παράνομων δραστηριοτήτων.

Οι συλληφθέντες, οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, με την κατηγορία της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών κατ΄ εξακολούθηση, με την επιβαρυντική περίπτωση της κατ' επάγγελμα τέλεσης από κοινού με άλλους ενώ η προανάκριση συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας τους.

Σχετικές ειδήσεις