ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μεσολόγγι: Πέντε συλλήψεις για διακίνηση αλλοδαπών

Μεσολόγγι: Πέντε συλλήψεις για διακίνηση αλλοδαπών

Πέντε άτομα συνελήφθησαν από τις Αρχές με την κατηγορία της διακίνησης αλλοδαπών από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Νωρίς το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου με τη συνδρομή λιμενικών συνέλαβαν πέντε άτομα, δύο Ελληνες ηλικίας 57 και 54 χρονών, δύο Ιταλούς 55 και 37 χρονών κι έναν 53χρονο Τούρκο, για εμπλοκή σε σπείρα που διακινούσε αλλοδαπούς.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 54 αλλοδαποί χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα στην περιοχή Ίχθυκα Αιτωλικού, οι οποίοι επρόκειτο να επιβιβαστούν σε σκάφος με προορισμό την Ιταλία. Οι διακινητές είχαν λάβει περισσότερα από 100.000 ευρώ για να τους μεταφέρουν και να τους προωθήσουν στη γειτονική χώρα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για παράνομη μεταφορά και προώθηση αλλοδαπών που στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων, έναντι αμοιβής.

Σε βάρος των 54 αλλοδαπών (υπήκοοι Συρίας, Σομαλίας, Ιράκ και Ιράν) σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη παραμονή και έξοδο από τη χώρα.

Οι αλλοδαποί είχαν μεταφερθεί τη Μεγάλη Παρασκευή με φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε συνεργός των συλληφθέντων ο όποιος αναζητείται, από την περιοχή Ασπροπύργου Αττικής στη θέση Ίχθυκα Αιτωλικού.

Εκεί τους περίμεναν οι δύο Έλληνες και ο 53χρονος Τούρκος, προκειμένου να τους υποδεχθούν και να τους μεταφέρουν σε παλαιές εγκαταστάσεις του Ίχθυκα, ώστε να τους κρύψουν, μέχρι να φτάσει σκάφος από την Ιταλία και στη συνέχεια να τους επιβιβάσουν σε αυτό.

Οι δύο Ιταλοί δράστες, είχαν μεταβεί με ταχύπλοο σκάφος, στην θαλάσσια περιοχή του Ίχθυκα για να παραλάβουν τους αλλοδαπούς και να τους μεταφέρουν στην Ιταλία, ωστόσο πριν ξεκινήσουν την επιβίβαση των αλλοδαπών εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή, από λιμενικούς του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, συνελήφθησαν και παραδόθηκαν στους αστυνομικούς.

Η έρευνα συνεχίζεται ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Σχετικές ειδήσεις