ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ποιοι είναι οι δύο καταληψίες φίλοι του Παλαιοκώστα και του Μαζιώτη

Ποιοι είναι οι δύο καταληψίες φίλοι του Παλαιοκώστα και του Μαζιώτη

Δύο αντιεξουσιαστές από τους συνολικά 14 καταληψίες της πρυτανείας του πανεπιστημίου Αθηνών που συνελήφθησαν, όχι μόνο είναι παλαιοί γνώριμοι της αστυνομίας, αλλά και φίλοι του νούμερο ένα καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα και του φυλακισμένου μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη.

Πρόκειται για τον Πολύκαρπο Γεωργιάδη, ο οποίος ήταν συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά από τη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2008 και ενός 49χρονου ο οποίος ήταν μαζί με τους 394 συλληφθέντες στην εισβολή των αστυνομικών στο Πολυτεχνείο το 1995.

Μαζί του τότε ήταν οι Νίκος Μαζιώτης, η Πόλα Ρούπα και ο Λάμπρος Φούντας, οι οποίοι λίγα χρόνια αργότερα αποτέλεσαν μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα». Ο 49χρονος ο οποίος θεωρείται από τους αστυνομικούς «καθοδηγητής» στον χώρο των αντιεξουσιαστών, τον Μάρτιο του 2007 είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατηγορούμενος για επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών.

Ο συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα, έχει καταδικαστεί για την υπόθεση της απαγωγής του βιομήχανου Μυλωνά, αλλά ήταν έξω από τη φυλακή, με περιοριστικούς όρους, από το καλοκαίρι του 2013. Μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2014 προσπάθησε να φύγει από τη χώρα μας με προορισμό τις Βρυξέλλες από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά συνελήφθη από αστυνομικούς, αφέθηκε όμως για μια ακόμα φορά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο 37χρονος Πολύκαρπος Γεωργιάδης είχε αρνηθεί τη συμμετοχή του στην απαγωγή Μυλωνά και είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι είχε φιλικές σχέσεις με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, τον οποίο βοηθούσε κάποιες φορές σε δουλειές, που δεν μπορούσε εκείνος να κάνει, καθώς ήταν καταζητούμενος. Σύμφωνα με τις αρχές, νοίκιασε το κρησφύγετο της Σουρωτής, όπου ήταν όμηρος ο Γιώργος Μυλωνάς για 13 ολόκληρες ημέρες.

Εν τω μεταξύ ελεύθερα αφέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (18/074/2015) τα 14 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο υπό κατάληψη μέχρι πρότινος κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ορίστηκε δικάσιμος για τη Δευτέρα, στις 20 Απριλίου.

Σχετικές ειδήσεις