ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε λαθραία τσιγάρα

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε λαθραία τσιγάρα

Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων φέρεται ότι διακινούσε, κατά την τελευταία 2ετία, σε κεντρικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, σπείρα, την εξάρθρωση της οποίας, ανακοίνωσαν οι Αστυνομικές Αρχές.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις γυναίκες κι ένας άνδρας, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από 18.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένα ανδρόγυνο, ενώ «πρωταγωνιστικό» ρόλο στη δράση της σπείρας φέρεται ότι διαδραμάτιζε μία 54χρονη, εκ των συλληφθέντων, καθώς φαίνεται ότι προμηθευόταν τα τσιγάρα και τον καπνό, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Μέρος των κατασχεθέντων προϊόντων βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένο κατάστημα, το οποίο χρησιμοποιείτο ως «κρύπτη». Η μεταφορά των λαθραίων τσιγάρων εκτιμάται ότι γινόταν με «όχημα» έναν συλληφθέντα 51 ετών, ενώ η συνομήλικη σύζυγός του και μία ηλικιωμένη, 71 ετών, φαίνεται ότι πουλούσαν τα τσιγάρα σε περιοχές γύρω από την Πλατεία Αριστοτέλους.

Από το παραπάνω κατάστημα κατασχέθηκαν συνολικά 3.612 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 85 πακέτα λαθραίου καπνού, ενώ στο σπίτι του ανδρόγυνου και σε ένα ακόμη σπίτι που χρησιμοποιούσε ο άνδρας κατασχέθηκαν ακόμη 14.690 λαθραία πακέτα τσιγάρα.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες θα αποσταλούν στις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να προσδιοριστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών.

Θυμίζουμε ότι οι διαχρονικές κυβερνητικές ανεπάρκειες άφησαν το πρόβλημα του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων να διογκωθεί και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα να έχει μετατραπεί σε έναν από τους μεγαλύτερους διακινητές λαθραίων τσιγάρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ελληνικό δημόσιο σε ετήσια βάση έχει απώλειες φορολογικών εσόδων 650 εκατομμυρίων ευρώ από διαφυγόντες δασμούς, ενώ μεγάλος είναι και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τη διάθεση λαθραίου, αμφιβόλου ποιότητας χύμα καπνού και τσιγάρων.

Σχετικές ειδήσεις