ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέο μοντέλο αστυνόμευσης στο Μενίδι προανήγγειλε ο Γιάννης Πανούσης

Νέο μοντέλο αστυνόμευσης στο Μενίδι προανήγγειλε ο Γιάννης Πανούσης

Εμφανής αστυνόμευση αλλά όχι αστυνομοκρατία, το νέο «στοίχημα» της κυβέρνησης στην περιοχή.

«Το Μενίδι, όπως και το κέντρο της Αθήνας, είναι στοίχημα για εμάς. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να χειριστούμε δύσκολες καταστάσεις σε δύσκολες περιόδους».

Με αυτά τα λόγια, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσε ότι στη περιοχή του Μενιδίου, θα εφαρμοστεί νέο επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα στηρίζεται στην εμφανή αστυνόμευση αλλά όχι στην αστυνομοκρατία.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Μενίδι τη Δευτέρα (11/05), κ. Πανούσης ανέφερε ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής απαιτείται σχεδιασμός τόσο βραχυπρόθεσμος, που αφορά στην αστυνόμευση, αλλά και μεσοπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος, που αφορά στην αλλαγή της εικόνας της πόλης.

Το σχέδιο αυτό, εντάσσεται σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό στο πλαίσιο της συμμετοχικής αντεγκληματικής πολιτικής, που εφαρμόζει το Υπουργείο.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα στείλει επιστολές προς τους συναδέλφους του Υπουργούς, προκειμένου να υπάρχουν συνέργειες και κοινές δράσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής.

Ο υπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη που διοργανώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών και στη συνέχεια συναντήθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων ενώ πραγματοποίησε και διαδοχικές συσκέψεις στο Δημαρχείο Αχαρνών.

Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Βασίλης Μαστρογιάννης.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης διαβεβαίωσε ότι το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα θα στηρίζεται στην ενίσχυση της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων και στην εμφανή αστυνόμευση, χωρίς όμως να υπάρχει η λογική των επιχειρήσεων «σκούπας».

Επίσης, προανήγγειλε την καθιέρωση του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» και κάλεσε τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν την επικείμενη αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., που στόχος της είναι η δημιουργία ισχυρών Αστυνομικών Τμημάτων.

Σχετικές ειδήσεις