ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ασπρόπυργος: Ένας 34χρονος συνελήφθη για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο

Ασπρόπυργος: Ένας 34χρονος συνελήφθη για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο

Συνελήφθη, την Τρίτη (9/6/2015) το μεσημέρι, στον Ασπρόπυργο Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ένας 34χρονος, προσωρινά υπεύθυνος εταιρείας ανακύκλωσης, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Για την υπόθεση αναζητείται ακόμη ο 46χρονος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της παραπάνω εταιρείας, κατηγορούμενος για τις ίδιες παραβάσεις.

Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης, κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας, με τη συνδρομή Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετέβησαν στον Ασπρόπυργο Αττικής, στο χώρο όπου λειτουργεί εργοστάσιο κοπής και δεματοποίησης, παλαιοχάρτου, πλαστικών και ξύλινων απορριμμάτων, εταιρείας ανακύκλωσης, προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες περιβαλλοντικές συνέπειες που προέκυψαν, από την πυρκαγιά που προκλήθηκε στο παραπάνω εργοστάσιο την 6/6/2015.

Κατά τον έλεγχο - αυτοψία που διενεργήθηκε στο χώρο της επιχείρησης, που καταλαμβάνει χώρο -46- στρεμμάτων, υπήρχαν πολλές εστίες φωτιάς σε εξέλιξη.

Εντός των χώρων ανευρέθησαν δοχεία ορυκτελαίων, ελαστικά αυτοκινήτων και συσκευασίες με φάρμακα, για τα οποία η εταιρεία δεν ήταν αδειοδοτημένη.

Όπως επίσης διαπιστώθηκε, η εταιρεία δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης και δεν ενεργοποίησε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, με αποτέλεσμα από την πυρκαγιά να προκληθεί σοβαρή υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί αύριο (10-6-2015) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις