ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πανικός σε ξενοδοχείο από εισβολή ληστών με καλάσνικοφ (Photos)

Πανικός σε ξενοδοχείο από εισβολή ληστών με καλάσνικοφ (Photos)

Τον τρόμο και τον πανικό έσπειραν χθες το βράδυ τρεις κουκουλοφόροι ληστές οι οποίοι οπλισμένοι με δύο καλάσνικοφ και πιστόλι μπήκαν σε γνωστό ξενοδοχείο στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Οι ληστές βγαίνοντας από το ξενοδοχείο βρέθηκαν μπροστά στους αστυνομικούς οι οποίοι τους κάλεσαν να παραδοθούν. Εκείνοι όμως άνοιξαν πυρ και οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.

Στη μάχη που ακολούθησε έπεσαν πάνω από 40 σφαίρες με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να συλληφθούν και οι τρεις κακοποιοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι δύο Κρητικοί και ένας Αρμένιος, σεσημασμένοι για ληστείες και κλοπές, οι οποίοι νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο νοσοκομείο.

listeia xersonisos3

Η «μάχη» με τους ληστές

Η εισβολή των ληστών έγινε στις 21:45 χθες (12/06) το βράδυ. Οι τρεις κακοποιοί με την απειλή των όπλων λήστεψαν το κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου και ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους.

Την ώρα της ληστείας μάλιστα, σε διπλανό χώρο υπήρχαν εκδηλώσεις με μαθητές καθώς και ένα ιατρικό συνέδριο.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου ειδοποίησε την αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ απομακρύνθηκαν οι τουρίστες.

Οι κουκουλοφόροι βγήκαν από το ξενοδοχείο κρατώντας όμηρο έναν υπάλληλο μέχρι να φθάσουν στο αγροτικό το οποίο θα χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους.

Μόλις τον απελευθέρωσαν, οι αστυνομικοί τους φώναξαν «ψηλά τα χέρια», εκείνοι όμως άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους με τα καλάσνικοφ.

Τελικά από τις σφαίρες των αστυνομικών τραυματίστηκαν και οι τρεις δράστες. Ο ένας Κρητικός στο κεφάλι και είναι πολύ σοβαρά, ο άλλος στο πόδι και ο Αρμένιος ελαφρά στον ώμο.

listeia xersonisos1

Στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δύο καλάσνικοφ των δραστών, τα κοσμήματα σε δύο σάκ βουαγιάζ, καθώς και ένα αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο είχαν κλέψει πριν από δύο ημέρες από το Ηράκλειο.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η ίδια συμμορία έχει κάνει και άλλες ληστείες σε κοσμηματοπωλεία στην Κρήτη και γι' αυτό μόλις έκλεψαν το αγροτικό είχε ετοιμαστεί ειδική ομάδα η οποία βρισκόταν σε ετοιμότητα για να επέμβει άμεσα στο επόμενο χτύπημα των κακοποιών, όπως και τελικά έγινε.

Η ασφάλεια κάνει έρευνες σε σπίτια για να εντοπίσει τη λεία από προηγούμενες ληστείες, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει ασύλληπτος συνεργός.

Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα flashnews.gr.

Σχετικές ειδήσεις