ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κιλκίς: Χειροπέδες σε τέσσερις για διακίνηση μεταναστών

Κιλκίς: Χειροπέδες σε τέσσερις για διακίνηση μεταναστών

Τέσσερις άνδρες 39, 36, 35 και 32 ετών συνελήφθησαν σε περιοχή του νομού Κιλκίς, με την κατηγορία ότι μετέφεραν παράνομα με δύο αυτοκίνητα μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Οι συλληφθέντες, που είναι υπήκοοι Βουλγαρίας και κρατούνται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, είχαν -σύμφωνα με την αστυνομία- επιβιβάσει στο ένα όχημα εννέα μετανάστες, ανάμεσά τους και ένα παιδί, ενώ για τη μεταφορά τους θα εισέπρατταν χρήματα από κάθε επιβάτη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το όχημα με τους αλλοδαπούς και οδηγό τον 35χρονο, έπεσε σε μπλόκο που είχαν στήσει οι αστυνομικοί, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, έξω από το Πολύκαστρο Κιλκίς.

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες επέβαιναν σε δεύτερο όχημα, που είχε το ρόλο προπομπού.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση οι δράστες θα μετέφεραν τους εννέα αλλοδαπούς σε σημείο της μεθορίου, προκειμένου να επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα και στη συνέχεια να κατευθυνθούν σε χώρες της Ευρώπης.

Σε βάρος των τεσσάρων σχηματίστηκε δικογραφία για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για διευκόλυνση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εξωτερικό, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος άλλων δύο ομοεθνών συνεργών τους, που διέφυγαν τη σύλληψη.

Κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα, τρία κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις συνεννοήσεις τους και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις