ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δράμα: Υπάλληλος τράπεζας κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων

Δράμα: Υπάλληλος τράπεζας κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων

Αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας εξιχνίασαν δύο υποθέσεις απάτης και υπεξαίρεσης σε βάρος πελατών τράπεζας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μιας 28χρονης για απάτη με υπολογιστή, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία και υπεξαγωγή εγγράφων. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται τρεις ακόμη δράστες, ένας 53χρονος, ένας 27χρονος από τη Νιγηρία και ένας 23χρονος υπήκοος Η.Π.Α., όλοι συνεργοί της 28χρονης, οι οποίοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση.

Ειδικότερα, η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας μετά από σχετικές καταγγελίες, που αφορούσαν υπεξαίρεση χρημάτων από τους λογαριασμούς πελατών τραπεζικού Ιδρύματος, πραγματοποίησε εμπεριστατωμένες και ενδελεχείς έρευνες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών προέκυψε ότι η 28χρονη, υπάλληλος του τραπεζικού Ιδρύματος, από το Μάρτιο του 2015, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της, υπέκλεψε τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών από δύο πελάτες της τράπεζας (ηλικίας 67 και 45 ετών). Ακολούθως, με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και του διαδικτύου, αφαίρεσε από τους λογαριασμούς τους, συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.940 ευρώ, το οποίο απέστειλε τμηματικά στους τρεις συνεργούς της, ενώ αυτοί με της σειρά τους, παρέδωσαν το αφαιρεθέν ποσό στην 28χρονη, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Επίσης προέκυψε ότι η δράστιδα εξέδωσε χρεωστική κάρτα για λογαριασμό 56χρονου ημεδαπού (συγγενικού της προσώπου) εν αγνοία του, πλαστογραφώντας την υπογραφή του σε διάφορα έγγραφα. Επιπλέον, κάνοντας χρήση του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας 78χρονης ημεδαπής, επίσης πελάτισσας της τράπεζας, δημιούργησε εν αγνοία της λογαριασμό σε ιστοσελίδα συναλλαγών και πληρωμών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης οι παραπάνω αστυνομικοί σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, την 23/6/2015 το μεσημέρι, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία της 28χρονης, όπου μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • η χρεωστική κάρτα με τα στοιχεία του 56χρονου
  • το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας της 78χρονης, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια στο Τμήμα Ασφάλειας Δράμας
  • το χρηματικό ποσό των 1.900 ευρώ
  • 2 κινητά τηλέφωνα
  • 3 φιαλίδια με 151 ml μεθαδόνης
  • 60 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων XANAX, HIPNOSEDON, LEXOTANIL, VULBEFAL και SUBOXONE
  • 1 συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 2,3 γραμμάριων

Σημειώνεται ότι 28χρονη συνελήφθη από τους αστυνομικούς και σε βάρος της σχηματίσθηκε ξεχωριστή δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών, ενώ από τη συνέχεια της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι τις παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών τις προμηθεύτηκε από τρία άτομα ηλικίας 27, 34 (άνδρες) και 25 (γυναίκα) ετών, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στη σχετική δικογραφία, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Επισημαίνεται επίσης ότι η 28χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για απάτη με υπολογιστή.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων