ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χαλκιδική: Έκρυβε εκρηκτικά, όπλα, ναρκωτικά ακόμα και.... αρχαία

Χαλκιδική: Έκρυβε εκρηκτικά, όπλα, ναρκωτικά ακόμα και.... αρχαία

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών σε έναν 43χρονου μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του.

Μέσα στο σπίτι -που βρίσκεται σε χωριό της Χαλδικικής- όσο και στον προαύλιο χώρο, οι αστυνομικοί βρήκαν 20 πυροκροτητές, δύο κυνηγετικά όπλα και ένα πολεμικό τουφέκι, τα οποία κατείχε παράνομα, δύο γεμιστήρες και 39 φυσίγγια.

Επίσης εντόπισαν και κατέσχεσαν τρεις αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (βάρους 688, 552 και 776 γραμμαρίων) αποτελούμενους από αμμωνιοδυναμίτιδα και ακαριαία θρυαλλίδα (φυτίλι), τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν 8,410 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, δύο συσκευασίες με 690 γρ. ζελατινοδυναμίτιδας, μία συσκευασία με 546 γρ. εκρηκτικής ύλης AN-FO, τρία τμήματα μήκους 77,6 μ. ακαριαίας θρυαλλίδας και τρία τμήματα μήκους 4,5 μ. βραδύκαυστο φυτίλι.

Σαν να μην έφταναν αυτά, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν ακόμη ένας οξυπύθμενος αμφορέας, τρία δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν, 65 ναρκωτικά δισκία, μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης και 35 σπόροι κάνναβης.

Σε βάρος του 43χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων για τις εκρηκτικές ύλες, τα όπλα, την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς και των ναρκωτικών και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Σχετικές ειδήσεις