ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Λιβαδειά: Στη φυλακή επέστρεψε 19χρονος που είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους

Λιβαδειά: Στη φυλακή επέστρεψε 19χρονος που είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους

Χειροπέδες σε έναν 19χρονο ο οποίος εξαπατούσε και λήστευε ηλικιώμενους πέρασε η αστυνομία.

Επιστροφή στη φυλακή για έναν νεαρό απατεώνα ο οποίος πριν καλά καλά προλάβει να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, άρχισε και πάλι το... έργο του.

Ο 19χρονος, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lamiareport.gr, μαζί με ένα συνεργό του το πρωί της Πέμπτης (16/7) πλησίασαν μια ηλικιωμένη σε περιοχή της Λιβαδειάς και με το πρόσχημα ότι είναι φίλοι της κόρης της, της ζήτησαν 1500 ευρώ για να τη βοηθήσουν στην καταβολή ενός επιδόματος.

Η ηλικιωμένη μπήκε στο σπίτι της για να φέρει τα χρήματα, την ακολούθησαν όμως οι δύο δράστες και με τη βία της πήραν όσα χρήματα είχε, δηλαδή περίπου 15.000 ευρώ.

Το θύμα ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία μετά από έρευνες έφτασε στα ίχνη των δραστών για να διαπιστώσει ότι ο 19χρονος είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για διάπραξη ληστειών, κλοπών και άλλων αδικημάτων, ενώ σε βάρος του είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εμφάνισής του στο Τμήμα Ασφαλείας Ζεφυρίου Αττικής.

Όταν λοιπόν ο νεαρός πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Ζεφυρίου, για να τηρήσει τον σε βάρος του περιοριστικό όρο, τον περίμεναν οι αστυνομικοί που του πέρασαν χειροπέδες.

Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν διάφορα έγγραφα, τα οποία ανήκαν στον 36χρονο συνεργό του, ενώ διαπιστώθηκε η εμπλοκή στη σπείρα ακόμη μίας 32χρονης, τα στοιχεία της οποίας ταυτοποιήθηκαν πλήρως.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας εμπλέκονται και σε πολλές άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Σχετικές ειδήσεις