ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Άγιος Κωνσταντίνος: Δύο συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών και αντίσταση κατά της αρχής

Άγιος Κωνσταντίνος: Δύο συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών και αντίσταση κατά της αρχής

Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και αντίσταση κατά της αρχής συνελήφθησαν ένας 29χρονος, δύο 22χρονες και ένας 29χρονος αλλοδαπός, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας – Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου , εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου βρέθηκε και κατασχέθηκε στην κατοχή της 22χρονης, η οποία είχε προσέλθει με τον 29χρονο εντός του λιμένα, μία χάρτινη σακούλα που περιείχε νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη (SCANG) μικτού βάρους εξακοσίων γραμμαρίων. Η 22χρονη, όταν τους γνωστοποιήθηκε η ιδιότητα των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τράπηκε σε φυγή πετώντας την ανωτέρω ποσότητα στον δρόμο, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη κατόπιν καταδίωξης.

Ακολούθως ένας 29χρονος αλλοδαπός και η έτερη 22χρονη, οι οποίοι είχαν μεταφέρει νωρίτερα με Ε.Ι.Χ. όχημα τους ανωτέρω δράστες με τα ναρκωτικά στον λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου, αντιλαμβανόμενοι και αυτοί την παρουσία των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τράπηκαν πεζή σε φυγή εγκαταλείποντας το ανωτέρω Ε.Ι.Χ. όχημα, ενώ κατόπιν καταδίωξης ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν επίσης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού και με την συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας στην οικεία του 29χρονου και της 22χρονης που διαμένουν μαζί στη Λαμία όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δύο ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 6,4 και 1,3 γραμμαρίων αντίστοιχα,
  • ποσότητα σπόρων κάνναβης μικτού βάρους 1,5 γραμμαρίων,
  • μία ηλεκτρονική ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης και
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά.

Μέσα στην ανωτέρω οικεία βρέθηκε και ένας 16χρονος, ο οποίος συνελήφθη επίσης.

Από τη Λιμενική Αρχή Αγίου Κωνσταντίνου που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε επίσης το Ε.Ι.Χ. όχημα ιδιοκτησίας του 29χρονου αλλοδαπού.

Σχετικές ειδήσεις