ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κέρκυρα: Βαρυποινίτες ετοίμαζαν απόδραση α λα «Prison Break» - Σκύλος αποκάλυψε τα σχέδιά τους

Κέρκυρα: Βαρυποινίτες ετοίμαζαν απόδραση α λα «Prison Break» - Σκύλος αποκάλυψε τα σχέδιά τους

Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κέρκυρας, η οποία θυμίζει σενάριο ταινίας δράσης επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έγκλειστοι βαρυποινίτες.

Η αποκάλυψη τους σχεδίου τους έγινε το πρωί του Σαββάτου (15/8/2015) όταν ένας πολίτης έβγαλε το σκύλο του στο δασάκι που υπάρχει δίπλα από τις φυλακές. Ο σκύλος πήγαινε σε ένα συγκεκριμένο σημείο και γαύγιζε πάνω σε αυτό. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου πλησίασε για να δει τι ήταν αυτό που τράβηξε την προσοχή του σκύλου και τότε άκουσε θορύβους κάτω από το έδαφος. Στη συνέχεια ειδοποίησε την εξωτερική φρουρά των φυλακών προκειμένου να διαπιστώσουν τι γίνεται.

Όπως αποκαλύφθηκε οι βαρυποινίτες που κρατούνταν στη φυλακή και συγκεκριμένα στην πτέρυγα Ζ, ετοίμαζαν να αποδράσουν δια μέσου τούνελ το οποίο έσκαβαν εδώ και αρκετό καιρό. Οι κρατούμενοι ο αριθμός των οποίων δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί είχαν σκάψει ένα τούνελ το οποίο υπολογίζεται ότι έχει μήκος περίπου 15 μέτρα.

«Το μόνο σίγουρό είναι ότι αποτράπηκε η απόδραση των φυλακισμένων» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των φυλακών Κερκύρας Δημήτρης Παναγιωτελίδης.

Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνση Κέρκυρας, οι εμπλεκόμενοι στον αριθμό βαρυπονίτες είναι έντεκα και είχαν σκοπό να αποδράσουν σήμερα.

Η μεγάλη απόδραση της Γαρίτσας το 1996

Η σημερινή απόπειρα της απόδρασης των φυλακισμένων έφερε στις μνήμες όλων τη μεγάλη απόδραση των φυλακισμένων, από τις φυλακές της Κέρκυρας πριν από 19 χρόνια, τον Μάρτιο του 1996. Τότε 44 κρατούμενοι, στην πλειοψηφία τους Αλβανοί υπήκοοι, εκμεταλλευόμενοι την πολυήμερη εξέγερση των φυλακισμένων που επικρατούσε στο σωφρονιστικό κατάστημα Κέρκυρας, κατάφεραν να αποδράσουν σκάβοντας εκ νέου ένα τούνελ που είχε κατασκευαστεί από τους Άγγλους όταν κατείχαν τα Επτάνησα, μήκους 150 μέτρων. Οι Αλβανοί κρατούμενοι το εντόπισαν και το καθάρισαν. Το τούνελ πέρασε κάτω από έναν δρόμο έξω από τις φυλακές και βγήκε πίσω από τον τοίχο του γυμνασίου που βρίσκεται κοντά στις φυλακές. Έσκαβαν νύχτα και μέρα και μετά από δέκα ημέρες κατάφεραν να αποδράσουν. Τελικά μετά από συντονισμένες προσπάθειες των αστυνομικών αρχών, του Λιμενικού Σώματος, των ΜΑΤ, των ανδρών των Ειδικών Κατασταλτικών Αντιτρομοκρατικών Μονάδων, καθώς επίσης και των ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Πηγή φωτογραφιών: aftoforo.gr

Σχετικές ειδήσεις