ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Την έσωσαν λίγο πριν αυτοκτονήσει

Την έσωσαν λίγο πριν αυτοκτονήσει

Μια ακόμα απόπειρα αυτοκτονίας απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η γυναίκα είχε εκφράσει την πρόθεσή της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Σωτήρια ήταν η παρέμβαση της Αστυνομίας στην περίπτωση μιας γυναίκας, η οποία βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και εξέταζε το ενδεχόμενο να βάλει τέλος στη ζωή της.

Όλα άρχισαν το απόγευμα της Δευτέρας (24/8) όταν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της online διαδικασίας «CYBER ALERT» ενημερώθηκε ότι χρήστης του διαδικτύου, που κατέχει προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης προέβη σε διαδικτυακή ανάρτηση, εκφράζοντας την πρόθεση να αυτοκτονήσει.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση και μετά από ψηφιακή έρευνα, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη και στη συνέχεια η γεωγραφική θέση του.

Αστυνομικοί του τοπικού τμήματος έσπευσαν στο σημείο και βρήκαν μια γυναίκα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Αφού διασφάλισαν τη σωματική της ακεραιότητα και με κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα, την μετέφεραν σε νοσοκομειακό ίδρυμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

· Τηλεφωνικά: 111 88

· Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android : CYBERKID

· Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.

Σχετικές ειδήσεις