ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Άγριο» ξύλο με ρόπαλα σε πανηγύρι στην Ανατολική Μάνη

«Άγριο» ξύλο με ρόπαλα σε πανηγύρι στην Ανατολική Μάνη

Άγριο ξύλο σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (7/9/2015) στην τοπική κοινότητα Καστανιάς στον δήμο Ανατολικής Μάνης, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του πανηγυριού της Παναγίας της Γιάτρισσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο οικογένειες μικροπωλητών διαφώνησαν έντονα για το πού θα στηθούν οι πάγκοι τους, με συνέπεια να οξυνθούν τα πνεύματα και να έρθουν στα χέρια.

Τέσσερα άτομα, ένας 59χρονος με τη 48χρονη σύζυγό του και τον 24χρονο γιο του και τον 26χρονο ανιψιό του, επιτέθηκαν με ξύλινα ρόπαλα σε έναν 50χρονο και τη 47χρονη σύζυγό τους καθώς και στον ανήλικο γιο τους, τραυματίζοντάς τους σοβαρά.

Οι τρεις τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γυθείου και από εκεί κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, όπου και νοσηλεύονται.

Οι τέσσερις… ροπαλοφόροι συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Λακωνίας και του Α.Τ. Γυθείου, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση.

Η σύλληψη έβγαλε κι άλλα «λαβράκια», αφού στο σπίτι της 48χρονης συλληφθείσης έγινε έλεγχος και βρέθηκαν τρία ξύλινα ρόπαλα, ένα σπρέι πιπεριού, 13 συσκευασίες με συνολικά 319 «βολές» βεγγαλικών, 1268 κροτίδες και μια κάνη καραμπίνας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

Και οι τέσσερις κατηγορούνται για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος τριών ημεδαπών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ ο 59χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.

Πηγή: patrisnews.gr

Σχετικές ειδήσεις