ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εντατικοποιούνται οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι

Εντατικοποιούνται οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι

Κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος,στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων καισε συνεργασία με υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε στις 11/9, συντονισμένους ελέγχους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για την εφαρμογή της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, ελέγχθηκε μεγάλος αριθμός καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και διαπιστώθηκαν έξι φορολογικές παραβάσεις σε ισάριθμα καταστήματα, για μη έκδοση συνολικά δεκαεπτά αποδείξεων.

Επίσης, σε ένα από τα παραπάνω καταστήματα, σε βάρος του ιδιοκτήτη διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί απόφαση περί αγορανομικού κώδικα και ενημερώθηκε σταθμός του Κέντρου Άμεσης Δράσης.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες όπωςΔ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α. και Σ.Ε.Π.Ε. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Σχετικές ειδήσεις