ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κάτω Αχαΐα: Λόγοι αδελφικής τιμής πίσω από τη δολοφονία του 17χρονου

Κάτω Αχαΐα: Λόγοι αδελφικής τιμής πίσω από τη δολοφονία του 17χρονου

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του 17χρονου από έναν 15χρονο, το βράδυ της Κυριακής (13/9) στην Κάτω Αχαΐα. Πληροφορίες θέλουν τους δύο ανήλικους να ήταν φίλοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την αστυνομική έρευνα, ο 15χρονος είχε αρχικά πειράξει την αδερφή του 17χρονου, για την οποία φέρεται να έτρεφε κάποια αισθήματα, με τον δεύτερο να αντιδρά χτυπώντας τον.

Ο 15χρονος έφυγε από το προαύλιο δημοτικού σχολείου στην Κάτω Αχαΐα όπου βρισκόταν, πήγε στο σπίτι του, πήρε την καραμπίνα του πατέρα του (της οποίας η άδεια είχε λήξει) και με το αυτοκίνητο του θείου του επέστρεψε στο σχολικό συγκρότημα όπου και πυροβόλησε τον 17χρονο τραυματίζοντάς τον σοβαρά στη θωρακική και κοιλιακή χώρα.

Το θύμα διακομίσθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και μετά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του.

Το πρωί της Δευτέρας, ο 15χρονος, ο οποίος συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πατρών.

Στον Εισαγγελέα οδηγείται και η 42χρονη μητέρα του, η οποία συνελήφθη για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, ενώ αναζητούνται ο 42χρονος πατέρας του και ο 39χρονος θείος του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και πλημμελούς φύλαξης και κατοχής, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, κυνηγετικού όπλου.

Στο μεταξύ, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου το ΑΤ Κάτω Αχαΐας έχει ενισχυθεί με αστυνομικούς από την Πάτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Σχετικές ειδήσεις