ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πανικός στην Παλαιά Πεντέλη από τους ληστές με τις βαριοπούλες

Πανικός στην Παλαιά Πεντέλη από τους ληστές με τις βαριοπούλες

Θρασύτατοι ληστές που δεν διστάζουν να σπάσουν τις πόρτες των σπιτιών με βαριοπούλες, μέρα μεσημέρι, προκειμένου να μπουν σε αυτά -ακόμα κι όταν «ουρλιάζει» ο συναγερμός τους-, έχουν τρομοκρατήσει τους κατοίκους της Παλαιάς Πεντέλης.

Η περιοχή της Δουκίσσης Πλακεντίας στην Παλαιά Πεντέλη έχει καταγράψει μέσα σε ένα μήνα -από τα μέσα Αυγούστου έως και τώρα (14/9)- δώδεκα διαφορετικές κλοπές σε σύνολο 49 σπίτιων που βρίσκονται εκεί.

Όπως είναι φυσικό, οι κάτοικοι έχουν τρομοκρατηθεί καθώς δεν υπάρχει επαρκής αστυνόμευση και αναγκάζονται πλέον οι ίδιοι να περιπολούν την περιοχή και να καταγράφουν όποια κίνηση θεωρούν ύποπτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Espresso", οι δράστες, δύο γεροδεμένοι άντρες όπως τους κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας σπιτιού που βρίσκεται κοντά σε ένα από αυτά που «άδειασαν», εμφανίζονται φορώντας λευκές ιατρικές μπλούζες και μάσκες μελισσοκόμων.

Οι ληστές, καραδοκούν έως ότου φύγουν οι ένοικοι του εκάστοτε σπιτιού (πολυτελείς μονοκατοικίες ή διαμερίσματα), στη συνέχεια κόβουν τα καλώδια του ΟΤΕ και χρησιμοποιώντας ακόμα και βαριοπούλες, σπάνε την πόρτα και ακόμα κι αν χτυπάει ο συναγερμός, μπαίνουν μέσα με θράσος και αποσπούν τη «λεία» τους.

Οι κάτοικοι των δύο δρόμων που έχουν δεχθεί τις «επιθέσεις», της οδού Αφροδίτης και της οδού Γορτυνίας, έχουν πλέον αναλάβει το ρόλο της «πολιτοφυλακής» και περιπολούν οι ίδιοι την περιοχή, καταγράφοντας ύποπτες κινήσεις.

Θεωρούν δε ότι έχουν να κάνουν με πολυπληθή ομάδα κακοποιών, με τον κάθε ένα να αναλαμβάνει ξεχωριστό ρόλο. Άλλοι εντοπίζουν τα σπίτια-στόχους, άλλοι τα παρακολουθούν, άλλοι φυλούν τσίλιες, άλλοι προχωρούν στη διάρρηξη και άλλοι οργανώνουν τη διαφυγή.

Σε επιστολή διαμαρτυρίας που συνέταξαν και έστειλαν στον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου Καψάλη και κοινοποίησαν στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Αντώνη Μακρυδημήτρη, ζητούν να ληφθεί άμεσα πρωτοβουλία για την εξάρθρωση της σπείρας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος συναντήθηκε με τους κατοίκους και αποφασίστηκε να ξεκινήσει η «πολιτοφυλακή», με περιπολίες που γίνονται με τα οχήματα της πυρασφάλειας μαζί με τους ίδιους, χωρισμένους σε βάρδιες, έως ότου μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει σε σύμβαση με ιδιωτική εταιρία security.

Σχετικές ειδήσεις