ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βραβείο στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την εφαρμογή CYBERKID

Βραβείο στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την εφαρμογή CYBERKID

Βραβείο για την εφαρμογή CYBERKID παρέλαβε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου e-Business World, το οποίο διοργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η βράβευση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε στην κατηγορία "Social Responsibility Excellence" του συνεδρίου, το οποίο διεξήχθη την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου και αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση στη χώρα μας στο χώρο του e-επιχειρείν και έχει πλέον καθιερωθεί ως το ετήσιο σημείο συνάντησης της digital αγοράς.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου απονέμονται από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης τα βραβεία e-BIZZ AWARDS, τα οποία επιβραβεύουν και αναδεικνύουν τις πρωτοπόρες εταιρείες, υπηρεσίες, προϊόντα και πρόσωπα της αγοράς που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε.

Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συμμετείχαν στη διοργάνωση με την εφαρμογή CYBERKID, η οποία διακρίθηκε ανάμεσα σε εφαρμογές μεγάλων ελληνικών τραπεζών, κορυφαίων ασφαλιστικών φορέων, οργανισμών τηλεπικοινωνιών και δικτύων, και αναγνωρισμένων ιδιωτικών εταιρειών, που διαπρέπουν στον τομέα του εμπορίου, του τουρισμού, της ασφάλειας των επικοινωνιών αλλά και της διαδικτυακής ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή «CYBERKID» για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smart phones), δημιουργήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με σκοπό την προβολή θετικών πλευρών του διαδικτύου και την ενημέρωση για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου, καθώς και την προσαρμογή του κοινού στα νέα δεδομένα.

Πρόκειται για μία διαδραστική και καινοτόμο εφαρμογή που έχει ξεχωρίσει στο χώρο των «έξυπνων εφαρμογών» κινητής τηλεφωνίας, καθώς συμβάλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών ηλικίας από 6 έως 18 ετών, των γονέων, αλλά και των εκπαιδευτικών, σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (real time) σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της χρήσης της διαδικασίας «Cyber Alert» (touchscreen call), αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.

Όσον αφορά στους γονείς, μπορούν να επισκεφτούν το «CYBERKID» μαζί με τα παιδιά τους, για να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν σχετικά με το πώς μπορούν να πλοηγηθούν με ασφάλεια.

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα για άμεση επικοινωνία και σε πραγματικό χρόνο του χρήστη με Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή, που προέρχεται από το διαδίκτυο, με σύγχρονες διαδικασίες και μέσα από το Σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (Cyber Alert) της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων