ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Φαλτσιανί: Η έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ προχώρησε μόνο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Φαλτσιανί: Η έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ προχώρησε μόνο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

«Στην Ελλάδα θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν μια ρεαλιστική, πραγματιστική επιλογή, όχι ιδεολογική», δήλωσε ο πρώην υπάλληλος της τράπεζας HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος έδωσε νέα στοιχεία στις ελληνικές δικαστικές αρχές για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο Φαλτσιανί εξετάστηκε την περασμένη Παρασκευή από την ομάδα εισαγγελέων, με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, που μετέβησαν στο Παρίσι.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Φαλτσιανί τόνισε ότι ουσιαστικά η έρευνα για την υπόθεση προχώρησε μόνο μετά το σχηματισμό κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έδειξε «βούληση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

«Διαπίστωσα μια ξεκάθαρη, σαφέστατη βούληση να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις [...]. Με τον Έλληνα πρωθυπουργό έχουμε σχεδόν την ίδια ηλικία, ζήσαμε την ίδια πραγματικότητα, είμαστε άνθρωποι που προσπαθούμε να βρούμε λύσεις», είπε το πρώην στέλεχος της HSBC, και ευχήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ «ένα άνετο και ξεκάθαρο αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φαλτσιανί παρέδωσε στους Έλληνες εισαγγελείς ηλεκτρονικό αρχείο (usb), που περιλαμβάνει στοιχεία τα οποία είχαν ζητήσει οι ελληνικές αρχές.

Τα στοιχεία αφορούν σε τουλάχιστον οκτώ πρόσωπα, ενώ φέρεται να προκύπτουν κοινά πρόσωπα και εταιρείες που σε πολλές περιπτώσεις έπαιζαν το ρόλο του διαμεσολαβητή στη διακίνηση χρηματικών ποσών.

Οι Έλληνες εισαγγελείς έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους με τον Φαλτσιανί για μετά τις εκλογές.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων