ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κως: Κύκλωμα αλλοδαπών προμήθευε μετανάστες με πλαστά πιστοποιητικά

Κως: Κύκλωμα αλλοδαπών προμήθευε μετανάστες με πλαστά πιστοποιητικά

Κύκλωμα Πακιστανών που προμήθευε μετανάστες με πλαστά πιστοποιητικά, εξαρθρώθηκε χθες, Τρίτη (23/09/2015) από το τμήμα Ασφαλείας Κω.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις Πακιστανοί, ηλικίας 50, 39, 32 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για σύσταση - συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει κατά το τελευταίο τρίμηνο κύκλωμα και χρησιμοποιώντας πλαστές σφραγίδες έφτιαχναν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, τα οποία προμήθευαν έναντι αμοιβής σε μη νόμιμους ομοεθνείς τους, προκειμένου να διευκολύνουν την διαμονή-διακίνηση τους στη χώρα μας.

Στην κατοχή και στις κατοικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 127 φωτοαντίγραφα υπηρεσιακών σημειωμάτων, 15 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού, πλαστές στρόγγυλες σφραγίδες, φορητοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές και αποδεικτικά τραπεζικών συναλλαγών

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Σχετικές ειδήσεις