ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κρήτη: Υπερδραστήριο γυναικείο δίδυμο πραγματοποίησε 17 κλοπές και απέσπασε 200.000 ευρώ

Κρήτη: Υπερδραστήριο γυναικείο δίδυμο πραγματοποίησε 17 κλοπές και απέσπασε 200.000 ευρώ

Δεκαεπτά υποθέσεις κλοπών και μια απόπειρα κλοπής που είχαν γίνει, σε Ηράκλειο και Λασίθι, εξιχνίασθηκαν σήμερα (23/9/2015) από τις αστυνομικές αρχές και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών που κατηγορούνται ότι απέσπασαν από σπίτια χρήματα και κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Ειδικότερα, μετά από προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο γυναίκες, ηλικίας 21 και 50 χρονών, από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο 2015, είχαν διαπράξει τις κλοπές σε σπίτια και καταστήματα, σε περιοχές του δήμου Ηρακλείου, του δήμου Χερσονήσου και του δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι οι δύο γυναίκες ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο δράσης, έμπαιναν σε σπίτια και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα, ενώ στα καταστήματα, με τη μέθοδο της απασχόλησης, κατάφερναν να αφαιρέσουν διάφορα είδη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διαπιστώθηκε ότι οι δύο γυναίκες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 14.100 ευρώ, ενώ τα αφαιρεθέντα κοσμήματα ανέρχονται στη συνολική χρηματική αξία των 201.400 ευρώ.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σχετικές ειδήσεις