ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Καθαρά» τα όπλα που βρέθηκαν στη γιάφκα του Πετρακάκου στον Μαραθώνα

«Καθαρά» τα όπλα που βρέθηκαν στη γιάφκα του Πετρακάκου στον Μαραθώνα

Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια τα όπλα που βρέθηκαν την Τετάρτη (30/9) σε αποθήκη - γιάφκα που χρησιμοποιούσε ο Γιώργος Πετρακάκος και βρίσκεται στην περιοχή του Μαραθώνα.

Ο βαρύς οπλισμός που βρέθηκε χθες στον Μαραθώνα, δηλαδή ένα υποπολυβόλο MP-5, δύο εκτοξευτήρες ρουκετών, δύο καλάσνικοφ και δύο πιστόλια, είναι «καθαρά,» δεν έχουν δηλαδή χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

Αυτό, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (1/10) η Αστυνομία, προέκυψε από τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που διενεργήθηκε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα όπλα αυτά, στην αποθήκη - γιάφκα βρέθηκαν μια χειροβομβίδα αλλά και επτά κλεμμένα αυτοκίνητα καθώς και δύο -επίσης κλεμμένες- μοτοσικλέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος χώρος φέρεται να είχε νοικιαστεί πριν από μήνες από τον Σπύρο Δραβίλα, μέλος των ληστών του Διστόμου, ο οποίος αυτοκτόνησε τον περασμένο Ιούνιο στη Μαγνησία, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψή του.

Οι άνδρες της Αστυνομίας είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο» από το καλοκαίρι τη συγκεκριμενή αποθήκη, μετά και την επιχείρηση που είχαν πραγματοποιήσει στη Νέα Αγχίαλο. Για μήνες παρακολουθούσαν λεπτό προς λεπτό όλες τις κινήσεις γύρω από το συγκεκριμένο χώρο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχαν εντοπίσει κάποιο άτομο να κινείται στο σημείο.

Οι αστυνομικοί έψαχναν στην Αττική, έπειτα απο στοιχεία που συνέλεξαν, για γιάφκα του Γιώργου Πετρακάκου που πιθανόν να σχετίζεται με την τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Υπενθυμίζεται ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε ήδη εντοπίσει μεγάλο αριθμό οπλισμού στις έρευνες που έγιναν στην αγροικία του Γιώργου Πετρακάκου στο Μώλο Φθιώτιδας και στην κατοικία-κρησφύγετο στο Βόλο.

Σχετικές ειδήσεις