ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη για απάτη 56χρονος υπάλληλος του ΟΓΑ

Συνελήφθη για απάτη 56χρονος υπάλληλος του ΟΓΑ

Ενας 56χρονος υπάλληλος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων συνελήφθη για απάτη, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Σύμφωνα με καταγγελία, ο 56χρονος κάνοντας χρήση της ιδιότητάς του, προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, ώστε να εκδοθεί γρηγορότερα αναπηρική σύνταξη, ζητώντας από τους ενδιαφερόμενους το ποσό των 900 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι προορίζεται για την επιτροπή. Αρχικά, έλαβε 500 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα τα έπαιρνε μετά την έκδοση της σύνταξης. Οπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς δεν είχε τη δυνατότητα να παρέμβει στη διαδικασία συνταξιοδότησης, λόγω αναρμοδιότητας, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης ήταν καθ' όλα νόμιμος και η σύνταξη θα εκδιδόταν τις προσεχείς ημέρες.

Την περασμένη Τρίτη το απόγευμα, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή της Αττικής, παραδόθηκε στον υπάλληλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, ενώ αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, επενέβησαν άμεσα και τον συνέλαβαν. Ο 56χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις