ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στα χέρια της Αστυνομίας 21χρονος Ρομά μέλος εγκληματικής οργάνωσης

Στα χέρια της Αστυνομίας 21χρονος Ρομά μέλος εγκληματικής οργάνωσης

Συνελήφθη, στα Μέγαρα, ένας 21χρονος Ρομά, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε ληστείες και κλοπές, στις περιοχές των Μεγάρων και του Ωρωπού.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο Ρομά, ηλικίας 20 και 21 ετών, μέλη της σπείρας. Σε βάρος τους, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση καθώς και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς μαζί με τους συνεργούς του, είχαν συστήσει, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εγκληματική οργάνωση και έκαναν ληστείες και κλοπές σε οικίες.

Ειδικότερα, οι δράστες παρακολουθούσαν οικίες, κυρίως στα Μέγαρα και στον Ωρωπό και τη στιγμή που οι ένοικοι απουσίαζαν, προέβαιναν στη διάρρηξή τους, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή και διάφορες ηλεκτρικές συσκευές. Σε περιπτώσεις που γίνονταν αντιληπτοί, δεν δίσταζαν να ασκήσουν βία σε βάρος των ενοίκων, προκειμένου να διαφύγουν.

Επίσης, τα μέλη της σπείρας έκλεβαν μοτοσυκλέτες και πινακίδες κυκλοφορίας, τις οποίες χρησιμοποιούσαν για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Σχετικές ειδήσεις