ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σοκ: Την βίαζαν απειλώντας την ότι θα δημοσιεύσουν γυμνές της φωτογραφίες

Σοκ: Την βίαζαν απειλώντας την ότι θα δημοσιεύσουν γυμνές της φωτογραφίες

Στιγμές φρίκης πέρασε στα χέρια των βιαστών της μια 26χρονη, η οποία έπεσε θύμα αισχρού εκβιασμού μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Μια υπόθεση σεξουαλικού εκβιασμού και βίας ήρθε στο φως μετά την καταγγελία του θύματος και προκαλεί ανατριχίλα.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε μια 26χρονη κοπέλα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, βιάστηκε κατ' εξακολούθηση από δύο άτομα, τα οποία την υποχρέωναν να «υπηρετεί» τις ορέξεις τους υπό την απειλή ότι θα δημοσίευαν προσωπικές της φωτογραφίες τις οποίες είχαν στην κατοχή τους.

Συγκεκριμένα, η 26χρονη κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι πριν από περίπου δύο χρόνια, συνομιλούσε μέσω μηνυμάτων, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με άγνωστο σε αυτήν χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος την έπεισε να του στείλει προσωπικές φωτογραφίες της, μέσω άλλης ιστοσελίδας διαδικτυακής επικοινωνίας. Ύστερα από μικρό χρονικό διάστημα, ο άνδρας απενεργοποίησε τα προφίλ που διατηρούσε και στις δύο ιστοσελίδες.

Στη συνέχεια, o 26χρονος επικοινώνησε με την καταγγέλλουσα, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και της είπε ότι έχει στη διάθεσή του τις φωτογραφίες, αναγκάζοντάς την να έρθει σε συνουσία μαζί του, με την απειλή ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τις κοινοποιήσει στο συγγενικό της περιβάλλον.

Η κοπέλα ενέδωσε στις απειλές του και εξαναγκάστηκε σε κατ' εξακολούθηση συνουσία, με τον 26χρονο αλλά και με έναν δεύτερο -αγνώστων στοιχείων- άνδρα.

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας και παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας, διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης. Ως αποτέλεσμα, ταυτοποιήθηκε ο 26χρονος και εντοπίστηκε το σπίτι του.

Το πρωί της Πέμπτης (22/10) έγινε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του 26χρονου και ταυτοποιήθηκε ως το άτομο που είχε προβεί στις ανωτέρω ενέργειες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται οι έρευνες προς εντοπισμό και ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του άλλου δράστη.

Σχετικές ειδήσεις