ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρόδος: Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά που έκλεβε σπίτια

Ρόδος: Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά που έκλεβε σπίτια

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές, κυρίως από οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας συνελήφθησαν χθες (29/10) στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου, επτά άτομα, εκ των οποίων οι πέντε Ρομά, ηλικίας από 42 έως 19 ετών, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών σε απόπειρα και τελεσμένες κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα, της παράνομης οπλοκατοχής, καθώς και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, κατηγορείται ένας 20χρονος συνεργός τους, ο οποίος αναζητείται.

Όπως εξακριβώθηκε, η σπείρα των διαρρηκτών συγκροτήθηκε τουλάχιστον, από τις αρχές του έτους 2015 και ξεκίνησε την εγκληματική της δράση στις περιοχές της Ιαλυσού, των Καλυθιών, του Αρχαγγέλου, του Φαληρακίου και της πόλης της Ρόδου, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών. Οι δράστες μετέβαιναν στις παραπάνω περιοχές χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και αφού εντόπιζαν κατοικίες, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, αφαιρούσαν χρήματα τιμαλφή και εργαλεία.

Συγκεκριμένα, διακριβώθηκε η ακόλουθη εγκληματική δραστηριότητα:

Στην περιοχή της Ιαλυσού, κατά το χρονικό διάστημα από 27-03-2015 έως 19-09-2015, διέρρηξαν δύο κατοικίες, από τις οποίες αφαίρεσαν τιμαλφή και χρήματα, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμα δύο.

Στις περιοχές Καλυθιές, Αρχαγγέλου και Φαληράκι, κατά το χρονικό διάστημα από 06-08-2015 έως 14-09-2015, παραβίασαν τρεις κατοικίες και αφαίρεσαν χρήματα, τιμαλφή και οικοδομικά εργαλεία, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμα μία.

Στην πόλη της Ρόδου, κατά το χρονικό διάστημα από 03-04-2015 έως 28-10-2015, διέρρηξαν πέντε κατοικίες, ένα ενεχυροδανειστήριο και μία εμπορική επιχείρηση, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, τιμαλφή και ηλιακούς συλλέκτες, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν τρεις οικίες.

Υπολογίζεται ότι το όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ξεπερνάει τις 62.000 ευρώ.

Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  • πιστόλι κρότου,
  • 11,3 γραμμάρια κάνναβης,
  • ηλεκτρονικές συσκευές (φωτογραφικές μηχανές – tablet ) και
  • διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα (30-10-2015) στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.