ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στα χέρια της Αστυνομίας ο αρχηγός της σπείρας που δολοφόνησε τον εστιάτορα στην Ύδρα

Στα χέρια της Αστυνομίας ο αρχηγός της σπείρας που δολοφόνησε τον εστιάτορα στην Ύδρα

Συνελήφθη ο αρχηγός της συμμορίας των Γεωργιανών η οποία είχε διαπράξει το άγριο έγκλημα που συγκλόνισε την Ύδρα, τον περασμένο Αύγουστο.

Τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Αυγούστου, είχε βρει φρικτό θάνατο ένας 67χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου, όταν εισέβαλαν στο σπίτι όπου κοιμόταν με τη σύζυγό του, επτά ληστές.

Οι δράστες μπήκαν από το παράθυρο του ισογείου και κατευθύνθηκαν αρχικά στο δωμάτιο που κοιμόταν η γυναίκα την οποία έδεσαν, φίμωσαν και ανάγκασαν να τους υποδείξει που έκρυβε τα χρήματα. Στη συνέχεια, πήγαν στο δωμάτιο που κοιμόταν ο άτυχος άνδρας και αφού τον ακινητοποίησαν, πήραν τα λεφτά (μια βαλίτσα με 4.000 ευρώ) και εξαφανίστηκαν.

Γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα, η γυναίκα κατάφερε να λυθεί από τα δεσμά της, πήγε στο δωμάτιο του συζύγου της και συνειδητοποίησε ότι είναι νεκρός.

Οι τρεις άνδρες, σύμφωνα με την γυναίκα μιλούσαν γλώσσα χώρας της Ανατολικής Ευρώπης, κατά πάσα πιθανότητα γεωργιανά.

Δύο από τους δράστες της ληστείας συνελήφθησαν από δύναμη της αστυνομίας και του λιμενικού στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, ενώ οι άλλοι πέντε προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε δύο θαλάσσια ταξί για να διαφύγουν, αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς ήδη είχε υπάρξει άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και του λιμενικού.

Σήμερα Τετάρτη (11/11), η Αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη του ηγετικού μέλους της ομάδας των Γεωργιανών που είχαν διαπράξει την ανθρωποκτονία και τη ληστεία.

Οι αστυνομικοί αναζητούσαν ένα ζευγάρι το οποίο είχε καταφέρει να διαφύγει με θαλάσσιο ταξί από το νησί, αμέσως μετά το έγκλημα και κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν σε Ι.Χ αυτοκίνητο στην Καλλιθέα και να συλλάβουν τον 39χρονο Γεωργιανό δράστη ενώ συνεχίζουν να αναζητούν τη γυναίκα - συνεργό του.

Όπως τόνισε ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Χρήστος Παπαζαφείρης, ο 39χρονος αρχηγός της εγκληματικής συμμορίας, πιθανόν να είναι και ο δολοφόνος του 67χρονου εστιάτορα. Εκτός από το υλικό που έχει η Αστυνομία από τις κάμερες, βρέθηκε και κηλίδα αίματος του 39χρονου στο σημείο που ήταν η σορός του άτυχου άνδρα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα όπου διέμενε, διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε ενοικιαστεί με στοιχεία άλλου υπηκόου Γεωργίας. Παράλληλα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα διαβατήριο, το οποίο είχε τη φωτογραφία του συλληφθέντα και τα στοιχεία της ταυτότητας άλλου υπηκόου Γεωργίας.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 39χρονος είχε συλληφθεί το 2011, μαζί με άλλον ομοεθνή του, για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ΄εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Αδικήματα, για τα οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 4 μηνών. Στις 8 Ιουλίου 2015 όμως , λίγες εβδομάδες πριν το έγκλημα στην Ύδρα, αποφυλακίστηκε από τον Κορυδαλλό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την σύλληψη και των υπολοίπων δραστών.

Σχετικές ειδήσεις