ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κατερίνη: Διέρρηξαν Ιερά Μονή κι έφυγαν με λεία 13.000 ευρώ

Κατερίνη: Διέρρηξαν Ιερά Μονή κι έφυγαν με λεία 13.000 ευρώ

Χειροπέδες φορούν πλέον τρεις δράστες διάρρηξης και ληστείας σε Ιερά Μονή που βρίσκεται σε περιοχή της Πιερίας.

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η Ασφάλεια Κατερίνης, για διάρρηξη και κλοπή σε Ιερά Μονή, το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου. Οι δράστες διέρρηξαν την κεντρική είσοδο της Ιεράς Μονής και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και σκεύη του Ιερού Ναού η αξία των οποίων ξεπερνά τις 13.000 ευρώ.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας και δύο Έλληνες ηλικίας 34 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή Κατερίνης.

Οι δράστες εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές της Ημαθίας και συνελήφθησαν χθες (18/11) το μεσημέρι μετά από αστυνομική επιχείρηση.

Στην Νέα Περιφερειακή Οδό Βέροιας – Νάουσας, εντοπίστηκε σταθμευμένο το όχημα που χρησιμοποίησαν, ιδιοκτησίας του 36χρονου και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και μέρος από άμφια Ιερέα, που είχαν αφαιρέσει από την παραπάνω Ιερά Μονή.

Επίσης σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας του 36χρονου σε περιοχή της Ημαθίας, βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων τα οποία και αποδόθηκαν, ενώ βρέθηκε και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ στην κατοχή του 36χρονου και του 34χρονου αλλοδαπού, το οποίο επίσης αποδόθηκε.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, που έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα, θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Σχετικές ειδήσεις