ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός Λευκάδα: Ασταμάτητη η μετασεισμική ακολουθία - 20 σπίτια στο «κόκκινο»

Σεισμός Λευκάδα: Ασταμάτητη η μετασεισμική ακολουθία - 20 σπίτια στο «κόκκινο»

Συνεχίζει να «κουνιέται» η Λευκάδα από τους μετασεισμούς που ακολουθούν τον μεγάλο σεισμό της περασμένης Τρίτης (17/11), που άφησε πίσω του δύο νεκρές γυναίκες.

Την ώρα που οι επιστήμονες καταγράφουν συνεχόμενους μετασεισμούς που σημειώνονται στην περιοχή της Λευκάδας, συνεχίζονται οι αυτοψίες των ειδικών κλιμακίων στις πληγείσες περιοχές.

Μέχρι στιγμής, 20 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί με κόκκινο χρώμα.

Αναλυτικότερα, από το πρωί της Τετάρτης έχουν ελεγχθεί 120 κατοικίες, εκ των οποίων κρίθηκαν οι 34 κατοικήσιμες, οι 66 με ζημιές και μικροπροβλήματα και οι 20 σημάνθηκαν με κόκκινο. Σημειώνεται ότι τα περισσότερα σπίτια, έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές στην οικοσκευή.

Οι επαρχιακοί δρόμοι που οδηγούν στον Άγιο Νικήτα για προληπτικούς λόγους παραμένουν κλειστοί, διότι σημειώνονται κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο οδόστρωμα. Μετά τον πανικό που προκλήθηκε, χθες αργά το μεσημέρι, στο Νοσοκομείο Λευκάδας μετά τον σεισμό των 5 Ρίχτερ, κλιμάκιο καθηγητών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, προχώρησε σε έλεγχο του κτιρίου και έκρινε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Το πρωί στο Πόντι, έγινε η κηδεία της άτυχης 69χρονης γυναίκας η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα μέσα στο σπίτι της, λόγω της κατάπτωσης μεγάλου βράχου.

Στη μία το μεσημέρι, στην πόλη της Λευκάδας, θα γίνει η κηδεία της 82χρονης γυναίκας που καταπλακώθηκε από λιθιά, καθώς οι 2 εκκλησιές στο χωριό της το Αθάνι, έχουν καταρρεύσει.

Οι κάτοικοι στα χωριά που επλήγησαν ιδιαίτερα από τον σεισμό, ανησυχούν για τις περιουσίες τους, καθώς αναμένεται τις επόμενες ημέρες οι καιρικές συνθήκες να αλλάξουν και εκφράζουν φόβους για νέες ζημιές από τη βροχή.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων