ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέο χτύπημα φοβάται η Αντιτρομοκρατική - Ποια οργάνωση «κρύβεται» πίσω από τη βόμβα στο ΣΕΒ

Νέο χτύπημα φοβάται η Αντιτρομοκρατική - Ποια οργάνωση «κρύβεται» πίσω από τη βόμβα στο ΣΕΒ

Ακόμα και μέσα στον Δεκέμβριο φοβάται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ότι μπορεί να υπάρξει δεύτερο «χτύπημα», μετά την επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ και τη μη ανάληψη -μέχρι στιγμής- της ευθύνης για αυτό.

Πόρτα - πόρτα ψάχνουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, μαρτυρίες και συμπληρωματικά στοιχεία για τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη (24/11) στα γραφεία του ΣΕΒ, στο κέντρο της Αθήνας.

trom.xtipima15.1

Κι ενώ γνωρίζουν ότι οι δράστες ήταν δύο, επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και φορούσαν μαύρα ρούχα, οι αστυνομικοί αναζητούν τώρα την λεγόμενη ομάδα υποστήριξης, τους συνεργούς τους δηλαδή που ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί που ακριβώς βρίσκονταν, αν χρησιμοποιούσαν μηχανή ή αυτοκίνητο και πόσοι ήταν.

Παράλληλα, δύο εικοσιτετράωρα μετά την επίθεση δεν έχει ακόμα υπάρξει προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης για την επίθεση, γεγονός που οδηγεί την Αντιτρομοκρατική στο να εξετάζει δύο ενδεχόμενα.

Το πρώτο, αφορά την περίπτωση ανάληψης ευθύνης από μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση στην οποία όμως θα συμμετέχουν ασύλληπτοι τρομοκράτες από οργανώσεις που έχουν ήδη εξαρθρωθεί από την Αντιτρομοκρατική.

Το δεύτερο ενδεχόμενο, έχει να κάνει με την επανεμφάνιση μιας παλιάς οργάνωσης όπως η «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», ο «Επαναστατικός Αγώνας» ή η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», με σκοπό να αποδείξει ότι παρά τις απανωτές συλλήψεις μελών της, παραμένει αλώβητη.

trom.xtipima5.1

Η Αντιτρομοκρατική δεν περιμένει να έχει σύντομα στα χέρια της κάποια προκήρυξη καθώς οι τρομοκράτες φαίνεται να περιμένουν τις αντιδράσεις από το χτύπημά τους στο ΣΕΒ αλλά και το προς τα που κινούνται οι έρευνες της Αστυνομίας.

Αυτό που θεωρεί σίγουρο η Αντιτρομοκρατική είναι το ότι αν δεν βγει σύντομα προκήρυξη για το προχθεσινό χτύπημα, θα υπάρξει και δεύτερο, πιθανά ακόμα και μέσα στον Δεκέμβριο.

Σχετικές ειδήσεις