ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΕΛ.ΑΣ.: Φοβάται επεισόδια την Κυριακή στο πλαίσιο του «μαύρου» Δεκέμβρη

ΕΛ.ΑΣ.: Φοβάται επεισόδια την Κυριακή στο πλαίσιο του «μαύρου» Δεκέμβρη

Μετά τιςαπειλές του Νίκου Ρωμανού και του Παναγιώτη Αργυρού για «μαύρο» Δεκέμβρη, οι αστυνομικοί φοβούνται, ότι ομάδες κουκουλοφόρων θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν εκτεταμένα επεισόδια στην Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση επτά ετών από τηδολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες, ομάδες αντιεξουσιαστών έχουν προχωρήσει σε εμπρηστικές επιθέσεις οι οποίες όπως αναφέρουν στις προκηρύξεις που στέλνουν, γίνονται στο πλαίσιο του καλέσματος Ρωμανού για «μαύρο» Δεκέμβρη.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Προπύλαια, από μαθητές και φοιτητές, στην οποία οι αστυνομικοί φοβούνται ότι θα προσπαθήσουν να προσχωρήσουν αντιεξουσιαστές με στόχο να μετατρέψουν γι' ακόμη μία φορά σε πεδίο «μάχης», το κέντρο της Αθήνας.

Για να αποτρέψουν σοβαρά επεισόδια, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αποφασίσει -σε συσκέψεις που έχουν γίνει στη ΓΑΔΑ- να ληφθούν μέτρα ασφαλείας στα οποία θα συμμετέχουν περίπου 3.000 αστυνομικοί (λιγότερες αστυνομικές δυνάμεις απ' αυτές που λαμβάνουν μέρος στην επέτειο του Πολυτεχνείου), κυρίως διμοιρίες ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, αλλά και Ασφάλεια (αφού πλέον έχουν καταργηθεί οι ομάδες ΔΕΛΤΑ), ενώ από αέρος θα περιπολεί ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο θα ενημερώνει το κέντρο επιχειρήσεων.

Οι αστυνομικοί, σε περίπτωση που ξεσπάσουν επεισόδια, θα προσπαθήσουν να τα περιορίσουν στα Εξάρχεια με στόχο βέβαια να μην επαναληφθούν οι περσινές από... αέρος επιθέσεις κουκουλοφόρων, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο ταράτσες πολυκατοικιών, έριχναν στους αστυνομικούς από βόμβες μολότοφ, πέτρες, καρέκλες μέχρι και ψυγεία!

Σχετικές ειδήσεις